Kotlety s dýní, jablky a zázvorem

maris Kuchařka: maris

Vepřové maso 5 názorů

Suroviny

4 vepřové kotlety bez kosti
400 g dýně Hokaido
2 jablka
l červená cibule
200 ml cideru ( nemusí být )
l lžíce čerstvého zázvoru
máslo
bílý pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáčku vložíme kotlety, osolíme, opepříme, na každou položíme plátek másla, podlijeme cidrem (nebo vodou) a dáme společně s plátky cibule péct (cca na 180°C). Je-li třeba, maso během pečení ještě trochu podlijeme.

  2. Když jsou kotlety skoro měkké, přidáme nakrájenou dýni a zázvor a pečeme doměkka.

  3. Na závěr vložíme jablka nakrájená na kostky, vypneme troubu a necháme ještě chvíli dojít. Jablka nesmí být rozvařená.

    Podáváme s petrželkovou rýží nebo různě upravenými brambory.

Poznámka

Já jsem na pečení použila remosku - doporučuji.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 46 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kotlety s dýní, jablky a zázvorem

Tématické fráze: vepřové kotlety s dyní hokaido vepřové kotlety s dýní kotlety recept recepty kotlety s dýní hokaido vepřová kotleta s dýní vepřové kotlety s jablky a zázvorem vepřová kotleta s dýní hokaido zapečené kotlety s dýní vepřové kostky pečené s dýní dýně hokaido vepřová pečeně s dýně hokaido vepřová pečeně s dyni zapecena kotleta s dyni hokaido vepřové kotlety zapečené s dýní hokaido vepřová pečeně s dýní hokaido kotlety s hokaido kotlety v cideru recept na kotlety na masle a jablky zapečená kotleta s dýní zapékaná vepřová kotleta s dýní hokaido-recept pečené kotlety s dýní