Krůtí bylinkové závitky v papiňáku

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: 10 minut příprava+10 minut vaření pod tlakem 2 porce Pro začátečníky 38 názorů

Suroviny

450 g krůtích stehenních řízků (4 plátky)
4 tenké plátky anglické slaniny
5 g anglické slaniny vcelku (1 silnější plátek)
1 menší cibule
3 cm čerstvého zázvoru
1/2 kostky slepičího bujónu
sůl
mletý pepř
čerstvá petrželka na posypání hotového pokrmu
Na bylinkové máslo:
2 polévkové lžíce změklého stolního másla
1 polévková lžíce nasekané čerstvé plocholisté petrželky
1 kávová lžička rozmarýnu nadrobno nakrájených čerstvých lístků
Recept si zatím oblíbilo 27 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Opláchnuté a osušené plátky masa nejlépe přes folii naklepeme a po obou stranách mírně okořeníme solí a pepeřem.

  2. Máslo umícháme s nasekanými bylinkami a rozetřeme na plátky masa. Na každý kus položíme plátek anglické slaniny, zamotáme do závitku a utáhneme nití.

  3. Silnější plátek anglické slaniny a zázvor nakrájíme na drobnější kostičky a cibuli nadrobno.

  4. Do rozehřátého hrnce dáme nasucho osmahnout kostičky slaniny, po chvilce přidáme cibuli se zázvorem a 3 minuty restujeme. Vložíme připravené závitky a necháme je ze všech stran zatáhnout.

  5. Podlijeme 2dl horké vody, rozdrobíme půlku kostky bujónu, uzavřeme poklicí a od doby varu pod tlakem na mírném plameni vaříme 10 minut.

  6. Po ochlazení hrnec otevřeme, závitky s částí “hustého“ odebereme bokem a zbytek šťávy ponorným mixérem rozmixujeme. Ze závitků odstraníme nitě, vožíme nazpět společně s odebranou částí do rozmixované šťávy a prohřejeme. Podáváme s rýží.

Poznámka

Hotová šťáva má velice příjemnou pikantní chuť a krůtí maso je díky máslu nevysušené a křehoučké. Zahušťovat moukou není třeba, rozmixováním se šťáva hezky zahustí sama. Pokud nemáme papiňák, můžeme připravit i v obyčejném kastrolu. Postup přípravy je stejný, jen po zatažení závitků podlijeme horkou vodou tak, aby maso bylo do necelé poloviny ponořené a během dušení, které se protáhne cca o 20 minut, horkou tekutinu po troškách doplňujeme.

Příprava je velice snadná a snad moje dnešní improvizace příjde někomu vhod.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krůtí bylinkové závitky v papiňáku

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    any prenadherne fotky, robila som minule podobne zavitky a dala som k prerastenej slanine aj kapary...no nemalo to chybu

    Odpovědět

  • isindy isindy

    krásné jídlo si zaslouží krásné fotky...;-):yes:+

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Všem moc děkuji:-8:-K:-K

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    moc pěkný recept, a foto , bod+:-K:yes::yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Pěkné a určitě i moc chutné:yes:

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    rebeka:....mrško jedna podšitá:-D:-D:-)), jen ať nás Ani potýrá pohledem na baštu, viď?

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Anna Kocikova:copak:-O:-?:-? došly baterky ve foťáku:-?:-? já bych to viděla tak na cca 12 fotek.. příště, prosím, nebuď troškař, jooo:-?:-S:-D:-D:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Anna Kocikova::-D:-D:-D:-D:-D:yes::yes::yes: BINGO;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    m::-/Hmmm já vím,že je to málo.Měla jsem to pro začátečníky,jako jsi pravděpodobně i Ty rozfotit a popsat každou fotku zvlášť;-)Příště se polepším a speciálně pro Tebe dám fotek víc:yes::-)
    Danka61-:-))Danuš já v papiňáku dělám i zavařeniny(ovoce,zeleninu,hříbky,klobásky...)Ještě se mi nikdy nic nezkazilo,bylo ušetřeno spoustu času,plynu;-)a v létě při zavařování odpadlo stepování u sporáku a hlídání teploměru:-))
    Děkuji všem za zájem a hezké komentáře:-):-K

    Odpovědět

  • m m(neregistrovaný)

    Jedno jídlo a 8! fotek.

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Tak to je další povedená roládička od naší Aničky:-K.
    Vše už bylo řečeno-krásný a jistě velmi chutný recept, který doprovází nádherné foto:yes:.

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    Aničko, tak toto je skvost:yes::-D
    a jen tak mezi námi,já také bez papiňáku ani ránu:-D

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa

    :-KAničko,škoda ,že nezbylo.;-(Mám to jen kousek a zaskočila bych.:-D:-DHned jak jsem zhlédla fotky věděla jsem čí to bude veledílko.Krásné fotky a jistě i chuťově vyvážené papáníčko.:-p+bod

    Odpovědět

  • mischelinka mischelinka

    Tak tohle bere dech:-Oopravdu lákavé závitky:-*Přiznávám,že můj,,koníček"jsou moučníky,vaření moc ne:-Da na papiňák nedám dopustit,neobešla bych se bez něj,a proto ukládám :yes::yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Krása, fotka i recept :-p:yes:

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: krůtí maso v papiňáku krůtí prsa v papináku krůtí plátky v papinaku zavařování krůtího masa krutí zavitky bylinky na krůtí maso chvilka pro tebe recepty na krůtí maso zavařování hotových jídel v papińáku krůtí závitky s bylinkami zavařujeme krůtí maso kruti stehenni zavitek krutí plátky s bylinkami jidla z papinaku hovězí krk závitky jak dlouho se vaří krůtí maso kruti stehenni maso v tlakovem hrnci stehenní kruti řízky s bylinkami krůtí maso v tlakovém hrnci krůtí guláš v papinaku krůtí závitky nejlepší recept

Zapomněl/a jsem heslo