Kuřecí prsíčka segedín
Recept ještě nebyl hodnocenSegedínský guláš je u nás velmi známý. Zkuste jeho odlehčenou verzi z kuřecího masa. Kyselejší chuť dodá křupavé zelí a když to nepřeženete s pálivou paprikou, tak bude…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Segedínský guláš je u nás velmi známý. Zkuste jeho odlehčenou verzi z kuřecího masa. Kyselejší chuť dodá křupavé zelí a když to nepřeženete s pálivou paprikou, tak bude…
Zelňačka je hustá a vydatná polévka, která vás dokonale zasytí, je plná chutí a lehce pikantní díky maďarské klobáse. Můžete ji připravit s předstihem, pak bude chutnat…
Mezi klasiku české kuchyně patří oblíbené vepřo, knedlo, zelo, kterou však můžeme připravit trochu jinak. Kořeněné plátky bůčku upečeme v jednom pekáčku společně se…
Oblíbené retro jídlo našich babiček. Tento rychlý a sytý pokrm z jednoho hrnce je ochucený křupavou cibulkou. Tohle je názorná ukázka, jak téměř z ničeho uvařit jídlo,…
Staročeský recept, pocházející z kuchyně našich prababiček. K jeho přípravě potřebujete jen pár základních surovin. Nastrouhané brambory, kysané zelí, vejce a škrob…
Šunkofleky patří mezi oblíbené klasiky české kuchyně, ale připravit je můžeme i trochu jinak, a to s kysaným zelím. Cibuli, salám a kysané zelí nejprve orestujeme, čímž…
Sytá polévka z kysaného zelí a pikantní klobásky je plná chutí a v chladném počasí příjemně zahřeje. Výraznou chuť jí dodá mletá paprika a majoránka, zatímco zakysaná…
Těsto si rozdělíme na dílky.Každý díl prstama rozmačkáme na placku.Na ní rozložíme syrovou drůbeží sekanou,doprostřed dáme okurku nakrájenou na prožky a papriku…
Vlez do toho kšeftu, co se mu říká Řeznictví a kup dvě větší dobré a vyzkoušené jitrnice. Když je psáno domácí, neznamená dobré, tak opravdu jen vyzkoušené nebo…
Oloupané brambory pokrájíme na malé kostky a dáme uvařit v osolené vodě do měkka. Poté scedíme. Použít můžeme klidně i zbylé brambory od oběda či večeře.Zelný salát:…
Kroupy uvaříme zvlášť.Uděláme klasickou bramborovou kaši, přidáme uvařené kroupy, kysané zelí, rozmačkaný česnek, sůl, pepř a majoránku. Vše dobře promícháme.Podáváme s…
Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na jemno a česnek prolisujeme do misky. Obojí orestujeme na trošce oleje. Přidáme mleté maso, které okořeníme tymiánem,…
Zelňačka s fazolemi a klobásou je sytá a voňavá polévka, která spojuje tradiční chuť kysaného zelí s bohatstvím fazolí a pikantní klobásy. Tento vydatný pokrm je ideální…
Bílá zelňačka s kysanou smetanou je lahodná klasika české kuchyně, která vás zahřeje a potěší svou jemnou chutí. Spojení kysaného zelí, smetany a voňavého koření je…
Zelí jako příloha má mnoho různých způsobů přípravy a chutí. V tomto receptu se můžete inspirovat a připravit podle něj zelí podušené s kmínem. Smícháme jej s osmaženým…
Snad každá rodina si hýčká svůj jedinečný recept na polévku z kysaného zelí. Ať již "červená", nebo "bílá". S bramborami nebo bez. S uzeným masem nebo s klobáskou -…
Jestli nemáte čas vystávat u plotny, pak je tento recept pro vás jako stvořený. Kuřecí stehna s kysaným zelím a brambory pouze naskládáte do pekáčku, okořeníte, vložíte…
Oloupané brambory pokrájíme a uvaříme v osolené vodě ochucené drceným kmínem doměkka. Poté scedíme, přidáme majoránku, vlijeme mléko a brambory rozšťoucháme na kaši…
Slaninu nakrájíme na nudličky, zlehka osmahneme a přidáme překrájené zelí. Zvlášť na části sádla /oleje/ osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené…
Tradiční polský pokrm plný výrazných chutí pořádně zasytí i zahřeje. Voňavý špek, houby, dva druhy masa, kysané i čerstvé zelí a klobáska se v tomto jídle dobře doplňují…
Pořádáte večírek s přáteli a přemýšlíte o vhodném pohoštění? Šťavnaté závitky z bůčku, plněné kysaným zelím a upečené dozlatova, podávané s čerstvým chlebem, jsou…
Římský hrnec ponoříme na 15 minut do dřezu se studenou vodou. Mezitím pokrájíme nadrobno cibuli a v míse smícháme s kysaným zelím a olejem.Římský hrnec vyjmeme z vody a…
Na části oleje (sádla) zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme kostky masa, zprudka opečeme, osolíme, posypeme paprikou, dáme cca 2/3 zelí, podlijeme vodou,přidáme…
Oblíbený segedínský guláš, pocházející z Maďarska, se povětšinou připravuje z vepřového masa. Jestliže vepřovému moc neholdujete, vyzkoušejte jeho obměnu z kuřecího masa…