Víkendová valašská kyselice
Recept ještě nebyl hodnocenV hrnci rozehřejeme máslo a osmahneme nakrájenou cibuli.Po chvíli přidáme nakrájenou klobásu a koření.Nakonec zaprášíme moukou, přidáme prokrájené zelí a podlijeme vodou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V hrnci rozehřejeme máslo a osmahneme nakrájenou cibuli.Po chvíli přidáme nakrájenou klobásu a koření.Nakonec zaprášíme moukou, přidáme prokrájené zelí a podlijeme vodou…
Zelí opláchneme studenou vodou a dáme okapat, pak ho překrajíme.Plátky hovězího masa naklepeme. Osolíme, opepříme, poklademe plátky slaniny a na ně dáme zelí. Stočíme do…
Snad každá rodina si hýčká svůj jedinečný recept na polévku z kysaného zelí. Ať již "červená", nebo "bílá". S bramborami nebo bez. S uzeným masem nebo s klobáskou -…
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a zprudka opečeme, osolíme, zaprášíme paprikou, promícháme a podlijeme trochou vývaru nebo vody. Necháme asi 15…
Vepřové maso a kysané zelí k sobě skvěle pasují, a proto je využijte v tomto receptu. Pomalým dušením s kořením a bylinkami získáme dokonalé spojení chutí a maso, které…
Kachna se zelím patří mezi slavností klasiku, která nikdy nezklame, ani neomrzí. Ale ne vždy máme čas na její zdlouhavou přípravu. Zkuste si připravit falešnou kačenu -…
½ kg kysaného zelí si připravíme klasickým způsobem jako zelí dušené a odstavíme z plotny. Sáčky s předvařenou rýží uvaříme v osolené vodě s hřebíčkem a novým kořením,…
Sáčku kysaného zelí (500 g) ukrojím růžek, nálev vymačkám do nádobky a uschovám. Sáček rozříznu a zelí překrájím podle potřeby. Do mísy vložím nakrájené zelí, na…
Sáčku kysaného zelí (500 g) ukrojím růžek, nálev vymačkám do nádobky a uschovám. Sáček rozříznu a zelí překrájím podle potřeby. Do mísy vložím nakrájené zelí, na…
Sáčku kysaného zelí (500 g) ukrojím růžek, nálev vymačkám do nádobky a uschovám. Sáček rozříznu a zelí překrájím podle potřeby. Do mísy vložím nakrájené zelí, na…
Nejprve připravíme hanácký salát. Zelí necháme na sítku okapat a smícháme všechny suroviny. Nakrájené plátky chleba (nebo veky) lehce potřeme pomazánkovým máslem, aby se…
Na sádle zpěnit cibulku dorůžova, přidat maso na kostičky, osmahout, osolit.Po vydušení štávy dát obě papriky mleté, trochu pepře, protlak, kmín, masox, chvilku podusit,…
Na oleji nebo sádle osmažíme dozlatova na kostičky pokrájené cibule, ke kterým přidáme osmažit na menší kostičky nebo nudličky pokrájené uzené maso.Do masové směsi…
Recept Cmunda po kaplicku připravíme takto: Oloupané brambory na jemno nastrouháme, přidáme hladkou mouku, vejce, sůl, rozetřený česnek, koření. Pokud chceme cmundu…
Tato polévka je vlastně jedna z variant tradiční oblíbené české zelné polévky. Patří mezi syté a vydatné polévky a uvařit ji znamená zcela jistě uspokojit i ty největší…
Slané pečivo stále častěji při oslavách nahrazuje obložené chlebíčky. Je to asi proto, že se lépe jí i servíruje a každý zde může při tvorbě náplně uplatnit svou…
Uzená vepřová kotleta, připravovaná v pomalém hrnci, společně s kysaným zelím a bramborem, je doslova perfektním víkendovým obědem. Provoněná jablky, posypaná křupavou…
Do hrnce dáme vařit uzená žebra, bobkový list, nové koření, celý pepř a sůl.Klobásky nakrájíme na půlkolečka opečeme s cibulí a nasekaným česnekem. Zasypeme sladkou…
Těsto připravíme v domácí pekárně. Do nádoby pekárny vložíme suroviny v uvedeném pořadí a zapneme program na těsto. Na lžíci oleje osmažíme dozlatova nadrobno…
Zelí vyndáme ze sáčku, překrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Dáme do mísy, promícháme zelí s cibulí a opepříme. Můžeme zalít trochou vody ze…
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě, scedíme a rozšťoucháme. Přidáme okapané zelí, pokrájené uzené maso (slaninu, škvarky...), nastrouhaný česnek, pepř, papriku, a…
Typické polské pirohy z nekynutého těsta můžeme připravit s rozličnými náplněmi. Tentokrát je naplníme vepřovým masem, kysaným zelím a hříbky. Můžeme si je dát jen tak,…
Sytá polévka z kysaného zelí a pikantní klobásky je plná chutí a v chladném počasí příjemně zahřeje. Chuť jí dodá ještě mletá paprika a majoránka a kyselost zdůrazní…
Tuto vydatnou zelňačku uvaříme z kysaného zelí, brambor, rajčatového protlaku a koření. Přidáme orestovanou klobásku, zahustíme a dochutíme zakysanou smetanou. Pokud…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Historie na talíři: Apačové si pochutnávali na kaktusech a placky pečené nad ohněm ochucovali chilli a divokou cibulí
Šípková omáčka je klenot české kuchyně. Snadno se připravuje podle receptu Zdeňka Pohlreicha
Upečte si koláč: Na přípravu skvělého křehkého těsta vám stačí jen tři ingredience! Víte, které to jsou?