Zelňačka s klobásou I
Recept ještě nebyl hodnocenDomácí zelňačka dokáže rozehnat neduhy různého původu a často vás během chvilky postaví na nohy. Vydatná pikantní polévka se zelím, klobásou a bramborami, zjemněná…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 190 kJ / 45 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,60 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,60 g |
| Tuky | 0,20 g |
| – nasycené | 0,06 g |
| – nenasycené | 0,12 g |
| –– mononenasycené | 0,02 g |
| –– polynenasycené | 0,10 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 2,60 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 400 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 8,00 g |
| – cukry | 4,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Domácí zelňačka dokáže rozehnat neduhy různého původu a často vás během chvilky postaví na nohy. Vydatná pikantní polévka se zelím, klobásou a bramborami, zjemněná…
Nejprve si připravíme zelí. Do hrnce na rozehřáté sádlo dáme cibuli, zasypeme moukou a usmažíme zásmažku. Jakmile cibule s moukou začne zlátnout, odstavíme z ohně a…
Šťavnaté a dozlatova upečené masíčko, doplněné dušeným zelím a bramborovým knedlíkem – česká klasika, která se hodí k nedělnímu obědu, ale i pro slavnostní příležitosti.…
Víkendová hostina si žádá pořádné jídlo. Pokud jste ještě nezkusili recept na kuře à la kachna, je to ta pravá chvíle. Potřebujete jen kuře, zelí, sůl a kmín. Tento…
Slaninu, uzené maso, cibuli nakrájíme na kostičky a na oleji chvíli osmahneme, aby nám to zavonělo. Vymačkané zelí dáme do misky, přidáme do něj osmahnuté maso.…
Segedínský guláš z bůčku přináší ještě větší šťavnatost a plnou chuť díky tučnějšímu masu. Kombinace voňavého zelí a smetanové omáčky dělá z tohoto jídla neodolatelnou…
Česká klasika v rychlejší verzi pro dnešní uspěchanou dobu. Zároveň je recept tak jednoduchý, že jej zvládne připravit i začátečník v kuchyni. A je jen na vás, které…
Připomeňte si s námi jednoduché zelné placky, které s oblibou chystaly naše prababičky. Tenkrát stály u plotny a po ruce měly sádlo. My jsme dali těsto do pekáčku a…
Krkovice je lahodná při kterékoliv úpravě. V tomto receptu si propůjčí tón dobrého vína a koření spolu s zapečeným voňavým zelím. Nikdo nebude mít důvod nechat …
Oloupané syrové brambory najemno nastrouháme nebo rozmixujeme. Přidáme mouku, osolíme a umícháme těsto. Do vařící osolené vody kápneme trochu oleje. Lžičkou odkrajujeme…
1 kg brambor uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Poté je oloupeme a jemně nastrouháme.Mezitím oloupeme a na jemno nastrouháme 1 kg syrových brambor, osolíme a když…
Z listového těsta připravíme během chvilky chutné občerstvení. Zkuste z něj upéct slaný závin, naplněný sýrem, salámem a také křupavým zelí. Přijde k chuti nejen, když…
Zelí necháme dobře okapat a vložíme do mísy. Přidáme nahrubo nastrouhaný salám ( šunku ) a sýr, pokrájenou kapii, cibuli, worcester, osolíme, dostatečně opepříme a…
V remosce můžete snadno připravit celý oběd včetně přílohy. Stačí do ní naskládat cibuli a slaninu, vrstvu kysaného zelí, plátky brambor, kuřecí stehna a na závěr vše…
Maso nakrájíme na kostky a vetřeme do něj sůl, pepř a kmín. Nakrájenou cibuli orestujeme do zlatohněda na oleji. Přidáme maso a necháme ze všech stran zatáhnout. Pak…
Oloupané brambory nakrájíme na větší kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky, přidáme kousek sádla a společně s cibulí opečeme. Přidáme brambory, ochutíme a opečeme do…
Maso nasolíme a okořeníme. Do skleněné zapékací mísy dáme zelí, na kostičky nakrájený špek, na proužky nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Promícháme. Poté…
Brambory uvařte i se slupkou v osolené vodě, nechte vychladnout a oloupejte. Slaninu nakrájejte na kostičky a nechte ji vyškvařit.Osmažte na ní nadrobno nakrájenou…
Zelí slijeme přes síto a trochu propláchneme vodou. Potom ho pokrájíme nadrobno, přidáme kmín a na zapěněné cibuli podusíme. Kotlety nakrojíme ze stran a naklepeme.…
Segedínský guláš se tradičně dělá z vepřového masa. Tento recept je však založen na jemnějším a méně tučném krůtím mase. Výhodou je také vaření v pomalém hrnci, který se…
Kančí maso je libové, ale pevnější než vepřové. Na talíř nám přinese chuť a vůni lesa. V kombinaci se zelím, červenou paprikou a fazolkami z něj připravíme chutný guláš.…
V hrnci s olejem orestujeme cibuli, přidáme na kostičky nakrájené maso, česnek, pepř, sůl, podlejeme hrnkem teplé vody dusíme na mírném ohni do měkka.Jakmile je maso…
Uvařit zvlášť rýži (může se uvařit jen se solí nebo i třeba se zel.bujonem), zelí si procedit....na pánvi orestovat na cibuli ml.maso, přidat klobásu...okořenit dle…
Cibulku nakrájíme na kostičky, česnek buď prolisujeme nebo nakrájíme nadrobno. Maso naporcujeme na silnější plátky, osolíme.Do většího pekáče dáme trošku oleje, cibulku,…