Rychlé dušené zelí z tlakového hrnce

k.radulka Kuchařka: k.radulka

Doba přípravy: 10 minut 4 porce Přílohy 12 názorů

Suroviny

1 cibule
trochu kmínu
sterilované zelí
sůl
cukr
1 pol. lžíce kukuřičného škrobu
s vodou na zahuštění
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V tlakovém hrnci na troše oleje osmahneme cibulku na kostičky.

  2. Přidáme zelí, kmín, trochu vody a přiklopíme, jen co začne hrnec pískat necháme 3-5 minut dusit a hned vypneme.

  3. Odpaříme, otevřeme a zalejeme škrobem s vodou a zahustíme. Dochutíme dle chuti.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rychlé dušené zelí z tlakového hrnce

  • jarda Kadic jarda Kadic

    k.radulka: já jsem s tlakáčem taky kámoš:-)):yes::yes:

    Odpovědět

  • Sandra Sandra(neregistrovaná)

    Dobrý den k.radulko, vypadá to užasně ;-) mě by také zajímalo jak děláte ty výpečky? Děkuji za odpověd\' S.

    Odpovědět

  • misza misza

    K.radulko:-) Dušené zelí v tlakáči jsem ještě nedělala. Ale určitě vyzkouším. Zahustila bych ho taky tím bramborem, jak píše Hella. Na tlakový hrnec nedám dopustit. Dnes jsem v něm poprvé zkoušela zelňačku a byla to super rychlovka. Jinak ten tlakáč mám taky z Tesca, zhruba 4 rokem a stál něco přes pětistovku. Vaří se v něm úplně skvěle:-* Bodík je tam;-)

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka(autorka receptu)

    Anna Kocikova: není tam krému ale kménu- kmín celý. Vodou nepodlévám, dávám jen vodu co je v zelí.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Hezký recept,také ráda a hodně často vařím v papiňáku:-)Jen mě v surovinách zarazilo"trochu krému"možná pomaleji chápu:-8
    Také by nebylo špatné dopsat pro ty kteří v papiňáku nevaří množství vody-2,5dl.Nemám to ze své hlavy:-)jako ZDROJ používám pomůcku k nezaplacení od p.Pavla Martina kuchařku"Papiňák-vaříme rychle,levně,nápaditě,s chutí".
    HELLI já jsem starou Kuktu už dávno vyměnila za 4 nové papiňáky různých velikostí a jsem moc spokojená.Ten,co má Radka na obrázku je skutečně papiňák:-*mám podobný zn.BANQUET ALLERGO-byl v akci i se skleněnou poklicí a je moc príma;-):yes:Jednou za čtvrt roku bývají tyto akce v Intersparu a Tescu a stojí to zato si pohlídat letáky:-K

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka(autorka receptu)

    Holky to je tlakáč jaké si neznáme značky z Tesca za 500 Kč, ale slouží skvěle:-8

    Odpovědět

  • Hella Hella

    Já jen, že se mi takový hrnec líbí! Já jsem zvyklá na tu mojí 30 let starou neskladnou Kuktu...

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Helli - mám podobný tvar tlakáče od Zeptru - nevím, zda to je ten, co má tu radulka, ale ten od zeptru tak vypadá (radši ale stejně dělám v tom dvojtlakáči od Tefalu, zepter jsem dostala jako dárek)

    Odpovědět

  • Hella Hella

    Určitě bych zahustila strouhaným bramborem a né škrobem. Ale nápad je to dobrý, takže + 5. Jen na okraj: to co je na obrázku je skutečně tlakový hrnec?

    Odpovědět

  • sefrovka sefrovka

    Bezva recept, určitě vyzkouším. Všechno co je rychlé je pro mně. :-D. Já dělám v papiňáku rýži a rizoto. Taky hotové hned.
    Dávám bodík:-K

    Odpovědět

  • jirholu jirholu

    Zelí bych si dala, ale bez zahušťování:-!:-//

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    No tak to je hezký recept! :yes: +

    Odpovědět

Tématické fráze: recepty pro tlakový hrnec zelí v tlakovém hrnci hrnec na zelí zahušťování zelí tlakové hrnce levně vaříme rychle a levně recepty tlakový hrnec zepter recepty z tlakového hrnce zepter tlakový hrnec vaříme rychle e levně recepty tlakový hrnec recepty zeptr zeli v tlakaci jak vařit v zeptru jak vařit sterilované zelí tlakové hrnce recenze tlakový hrnec zelí zeli tlakovy hrnec recepty do tlakového hrnce recepty tlakovy hrnec