Žloutkové poháry s jahodami
Recept ještě nebyl hodnocenŽloutky s cukrem metlou ušleháme v páře na hustou pěnu.Pomalu přiléváme smetanu a stále šleháme, přidáme pudink a vaříme dohusta.Nakonec vmícháme rum. Vlijeme do pohárů.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Žloutky s cukrem metlou ušleháme v páře na hustou pěnu.Pomalu přiléváme smetanu a stále šleháme, přidáme pudink a vaříme dohusta.Nakonec vmícháme rum. Vlijeme do pohárů.…
Telecí mozeček důkladně propláchneme a zbavíme žilek a blan. Čerstvé mladé hříbky očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Varné mělké talíře potřeme tence máslem,…
Očištěné, osušené, kůže zbavené maso nakrájíme na kostičky, dáme do mixeru spolu se žloutkem a rozmixujeme. Dáme do mísy, přidáme nastrouhaný sýr (nesmí být tučný,…
Ze všech surovin vypracujeme těsto. Necháme 30 minut odpočinout. Těsto rozválíme na plát a formičkami vykrajujeme různé tvary. Pečeme na 180 °C do zlatova.Slepujeme…
Všechny suroviny na těsto zaděláme v domácí pekárně - kdo nemá pekárnu, musí ručně. Poté dáme těsto pořádně vykynout.Mezitím připravíme náplň: do misky dáme tvaroh a…
Listy sparíme vo vriacej vode a necháme otiecť.Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu.Pridáme narezané huby, kukuricu, hrášok a zakryté dusíme 10 min. Ak treba, podlejeme…
Žloutky s cukrem a kokosovým mlékem svaříme na pánvi a necháme vychladnout.Dýni hokkaido nakrájíme na kostičky a uvaříme do měkka. Vše přendáme do mixéru, přidáme…
Do mísy prosejeme mouku, cukr a sůl promícháme s mouku, uděláme důlek, rozdrobíme droždí a zalijeme ho vlahým mlékem. Necháme vzejít kvásek, přidáme citronovou šťávu,…
Rozmrzlý špenát spojíme se žloutky, moukou a sněhem, osolíme a rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě (asi 15 minut při 175-180 °C),…
Vyšlehám bílky do tuha. Smícháme všechny sypké suroviny. Do sypkých surovin vmícháme všechny tekutiny, včetně žloutků. Poté opatrně vmícháme vyšlehané bílky. Vylijeme na…
Žampiony očistíme a opatrně odstraníme nohy, které dáme upéct společně s naplněnými klobouky, případně použijeme do polévky...Špenátový protlak (rozmražený) necháme na…
Do mísy dáme prosátou mouku, citronovou kůru, cukr, změklé máslo, prášek do pečiva, žloutky. Všechno dobře zpracujeme na hladké těsto a necháme půl hodiny v chladu…
Brambory uvaříme den předem ve slupce. Druhý den brambory zbavíme slupky a nastrouháme je na jemno. Dáme na vál, přidáme vajíčko, žloutek, mouku, krupičku, osolíme a…
Přiveďte mléko k varu.Ve větší misce utřete žloutky s medem a přilijte horké mléko. Naplňte kelímky nebo jiné vhodné nádoby a přikryjte je víčkem. Vařte v páře (15 minut…
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu 2 hodiny odpočinout.Vyválíme plát a vykrajujeme stromečky, které pokládáme na plech vyložený pečicím papírem. …
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu 2 hodiny odpočinout.Vyválíme plát a vykrajujeme stromečky, které pokládáme na plech vyložený pečicím papírem. …
z uvedených surovin kromě mandlí vypracujeme v míse vláčné těsto a necháme je kynout. Formu vymažeme máslem. Vykynuté těsto vyklopíme na vál, vpracujeme do něj mandle,…
1-6 kg šunky s kostí nebo i bez kosti opláchneme ve studené vodě, dáme do většího kastrolu a zalijeme studenou vodou, aby byla přesně ponořena. Přivedeme do varu,…
Do šejkru vložte 3 větší kostky ledu, za okamžik z něj vylijte roztátou vodu (tím se šejkr ochladí), přidejte ostatní přísady, šejkr uzavřete a prudce, avšak krátce…
Hanácké právo je zvyk, který se na Hané a to hlavně na vesnici udržuje jako památka, jak se naši předkové bavívali a veselili. A na takové oslavě koláčky mnoha chutí…
Z ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme 1 hodinu kynout, poté polovinu odebereme a rozválíme. Plát rozkrájíme na čtverečky, posypeme v rumu namočenými rozinkami a…
Hanácké právo je zvyk, který se na Hané a to hlavně na vesnici udržuje jako památka, jak se naši předkové bavívali a veselili. A na takové oslavě koláčky mnoha chutí…
Z mouky, másla, žloutku, soli a 2-3 lžic vody uhněteme těsto. Těstem vyložíme otevírací formu a vytvoříme 3cm okraj. Formu asi na 30 minut umístíme do chladu. Pórek a…