

Vaječné pivo
Suroviny
- 0,5 l piva
- 100 g cukru
- 4 žloutky
- 1/4 mléka
Postup přípravy receptu
Pivo smícháme s cukrem.
Žloutky našleháme a přilijeme mléko, smícháme s pivem a zahřejeme.
Můžeme přidat špetku skořice.
Pro sražení chuti piva necháme přejít varem, ale jen chvilku, aby zůstal alkohol. Podáváme horké.
Poznámka od kuchařky
Našla jsem to ve staré kuchařce po babičce a musím říct, že na záhřátí to funguje líp než cokoliv jiného.
Vaří se při rekonvalescenci, z černého piva.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vaječné pivo
-
Tohle mi vařívala moje užasná stařenka, když jsem bývávala nemocná .... užasné... používala černe pivo.
-
černé pivo s rozšlehanýma žloutkama, a syrové vepřové játra, jsem opravdu konzumoval jako kluk na chudokrevnost...
-
Tento a podobný recepty, se podávali hlavně při rekonvalescenci a při chudokrevnosti. Nikdy jsem to nepila, ale kdo ví, zda někdy nevyzkouším. Určitě je to takový životabudič.
-
Nevím jestli si na to někdy troufnu, ale je to zajímavý recept a nápoj v hrníčku vypadá lákavě
.
-
Pila jsem citronové pivo a pivo se spraitem a přežila to.
Tohle bych taky zvládla. Mám ráda zvláštní recepty