Pletená cukrářská vánočka a čertíci
Recept ještě nebyl hodnocenVánočka nesmí o Vánocích chybět na žádném stole. Pokud si chcete její přípravu vyzkoušet s předstihem, okolo Mikuláše je k tomu vhodná příležitost. Z vánočkového těsta…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vánočka nesmí o Vánocích chybět na žádném stole. Pokud si chcete její přípravu vyzkoušet s předstihem, okolo Mikuláše je k tomu vhodná příležitost. Z vánočkového těsta…
Malinová linecká srdíčka vás okouzlí něžným vzhledem i lahodnou chutí. Díky obsahu malinové redukce získá těsto efektní růžové mramorování a sladkokyselou příchuť,…
Pokud chcete potěšit rodinu vzhledově zajímavým moučníkem, připravte tyto makové řezy. Příprava je jednoduchá, hladké těsto na plechu se v průběhu pečení rozdělí na…
Cukrové polevy - cukr prosít, pak smíchat s tekutinou a vařečkou dobře utřít - cca 5 min. Bílkové polevy - cukr prosít, přidat ostatní ingredience a vše utřít na…
Mouku smíchanou s cukrem prosyjeme na vál, uděláme uprostřed důlek, do kterého nalijeme žloutky a nakrájíme změklé máslo. Zpracujeme těsto, které dáme na půl hodiny…
Sladcí ježečci z lineckého těsta, namočení v čokoládě a obalení ve strouhaném kokosu, zpříjemní Vánoce hlavně těm nejmenším. Ze stolu zmizí doslova rychlostí blesku a…
Žemlovka je jídlo starých časů. Podzimní, voňavá jablka v kombinaci se skořicí a pečivem máčeným v mléce. K tomu proložené tvarohem a rozinkami. Pokud patříte mezi…
Vosí hnízda nebo včelí úlky? To je spor dělící konzumující na dva tábory. Ale díky tomuto receptu dáte na frak všem, protože vytvoříte zábavné tučňáky. Radovat se z nich…
Z lineckého těsta můžeme připravit různé druhy cukroví. Čokoládové linecké obdélníčky s arašídovou pomazánkou, plné nasekaných arašíd, vás příjemně překvapí svou chutí a…
Křehké cukroví ze žloutkového těsta je ozdobeno cukrovou polevou, kterou také obarví žloutek. S čokoládovou polevou pak vytvoří krásné zdobení. Jednotlivé kousky k sobě…
Křehké cukroví ze žloutkového těsta je ozdobeno cukrovou polevou, kterou také obarví žloutek. S čokoládovou polevou pak vytvoří krásné zdobení. Jednotlivé kousky k sobě…
Lahodné rohlíčky s jemnou žloutkovou polevou a posypem z voňavých ořechů jsou dokonalou kombinací křehkého těsta a sladké chuti. Ideální pochoutka ke kávě, na sváteční…
Lahodné rohlíčky s jemnou žloutkovou polevou a posypem z voňavých ořechů jsou dokonalou kombinací křehkého těsta a sladké chuti. Ideální pochoutka ke kávě, na sváteční…
Dia vánočka je skvělá pro všechny, kteří si chtějí vychutnat tradiční vánoční pečivo i bez cukru. Tato lehká a jemná varianta vánočky si uchovává svou klasickou vláčnost…
Z uvedených surovin vypracujeme těsto v robotu nebo ručně. Na vále rychle prohněteme a dáme zabalené ve fólii na půl hodiny do chladu. Zatím v míse promícháme vařečkou…
Tradiční vinné cukroví, obalené v moučkovém a vanilkovém cukru, vonící po víně, nesmí na Vánoce chybět. Jeho příprava není nijak složitá, takže ho zvládnou i ti, kteří…
Z mouky, prášku do pečiva, másla a Nivy uděláme drobenku, do které přidáme žloutek a smetanu. Vypracujeme hladké těsto, které necháme cca hodinu odpočinout.Pak těsto na…
Pudinkové cukroví je výborné i krátce po upečení. Nepotřebuje tolik rozležet jako klasická linecká těsta. Samozřejmě můžete upečené tvary i dále dozdobovat dle vaší…
Oblíbený tatarský biftek připravíme z najemno naškrábané hovězí svíčkové, kterou dochutíme žloutkem, cibulí, hořčicí, kečupem a mletou paprikou. Tatarák podáváme na…
Křehké makové hvězdičky, spojené marmeládou a ozdobené citronovou polevou a kousky kandované třešně, zajisté o Vánocích potěší všechny vaše strávníky. V ústech po nich…
Ze surovin vypracujeme těsto a dáme ho na 2 hodiny do lednice.Těsto vyválíme na plát silný asi 3 mm a vykrajujeme různé tvary. Polovinu necháme plnou a do druhé poloviny…
Košíčky jsou klasickým vánočním cukrovím, které okouzlí svou jemností a rozmanitostí chutí. Vyzkoušejte je připravit sami a obohaťte vánoční stůl o tento oblíbený druh…
Velmi snadné a křehké cukroví si připravíte snadno podle tohoto receptu. Příprava těsta zabere pouze pár minut a pak už si jen pohrajete s vykrajováním. Do cukru můžete…
Kynuté těsto je pro někoho brnkačka a pro někoho noční můra. Vyzkoušeli jste různé recepty, poměry surovin, postupy a přesto se nedaří? S naším receptem se to změní.…