„Americké cookies“ s dvojí čokoládou

K@tka Kuchař:

Doba přípravy: příprava cca 1 hodina, pečení 6 až 7 minut/plech PT1H00M 30 porcí Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Drobné pečivo 9 názorů

54

Suroviny

85 g změklého másla
40 g třtinového cukru
1 žloutek pokojové teploty
130 g polohrubé mouky
1 vrchovatá lžička jedlé sody
3,5 hořké čokolády (nejlépe s vyšším procentem kakaa)
3,5 mléčné čokolády
1 vrchovatá lžička mleté vanilky
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve je třeba nachystat si čokoládu, což je trošku piplačka. Mléčná čokoláda relativně spolupracuje, a když si vezmete nůž s ostrou a tenkou čepelí, měla by se vám podařit nakrájet na úhledné malé kousky – nejlépe to jde keramickým nožem. Jen musíte mít trpělivost a krájet opatrně a pomalu.

  2. Hořká čokoláda ale neobsahuje tolik tuku, proto se při krájení hodně láme a štěpí. Je tak dobré nechat ji lehce změknout (ale ne roztavit!!!). V létě ji proto dejte bleskově na sluníčko, v zimě pak na pár minut k topení. Potom by mělo krájení jít daleko snáz. Druhá varianta je krájet ji nahřátým nožem, ale to je hrozná práce – čokoláda se hodně nataví a jednotlivé kousky je třeba dávat na potravinovou fólii dál od sebe, aby se opět vzájemně nepřilepily.

  3. Misky s nakrájenými čokoládami je pak dobré na chvíli uložit do mrazáku, aby se vám při práci nelepily na ruce.

  4. Nastal čas na těsto: Máslo, žloutek a cukr vyšlehejte v robotu do hladké směsi.

  5. Zvlášť smíchejte mouku, vanilku a jedlou sodu a přes jemné sítko je přesejte do máslové hmoty.

  6. Pomocí stěrky vytvořte hladké, mírně lepivé těsto, které přikryté uložte na chvíli do lednice.

  7. Mezitím si vyložte plechy pečicím papírem – budete potřebovat asi 4 plechy (záleží na velikosti).

  8. Z těsta vytvarujte kuličky o průměru asi centimetr a půl a naskládejte je na plech v uctivé vzdálenosti (těsto se opravdu hodně roztéká, tak ať se vám sušenky nespojí v jednu velkou placku).

  9. Rozehřejte si troubu na 200°C.

  10. Každou kuličku zploštěte na placku a tu ozdobte kousky mléčné i hořké čokolády a mírně je zamáčkněte do těsta. Nebojte se dávat čokoládu až úplně ke krajům, těsto se hodně roztéká a okraje by tak zůstaly zbytečně prázdné.

  11. Jedna várka se peče velmi rychle – stačí tak 6 až7 minut (podle typu trouby). Proto než začnete péct, připravte si většinu plechů dopředu (jinak je nemáte šanci ohlídat a dílo se vám připálí).

  12. Upečené sušenky nechte trochu vychladnout, aby se vám při manipulaci nerozpadly a opatrně je přesuňte pomocí obracečky na mřížku (nebo tác) úplně vystydnout. Podávejte k odpolední kávě nebo čaji, případně zabalte jako chutnou svačinku manželovi do práce či dětem do školy.

Poznámka

Tipy a triky + detailní fotky z přípravy cookiesek najdete na mém webu FOODstyle: www.foodstyle.cz

Konkrétně zde: www.foodstyle.cz/products/americke-cookies-s-dvoji...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: „Americké cookies“ s dvojí čokoládou

  • mijula mijula

    nyní dopečeny,,, výborné!:yes:

    Odpovědět

  • kája kája(neregistrovaná)

    Tak jsem právě dopekla. Sušenky jsou křekoučké, jen toho cukru dám příště víc. Díky za recept.:-)

    Odpovědět

  • Sheila Sheila

    Ahoj, tak sem recept právě vyzkoušela a jsem mírně zklamaná, po upečení vypadají sušenky skutečně k nakousnutí, ale neuvěřitelně zhořkly. Když jsem druhý plech vátáhla o něco dřív, tak jsou nedopečné a mírně nahořklé. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Zajímalo by mě, co jsem udělala špatně. :-(

    Odpovědět

  • K@tka K@tka(autorka receptu)

    jojo: Však proto ty uvozovky - jakože rádoby ammerické...;-)

    Odpovědět

  • Martina Martina(neregistrovaná)

    Tyto cookies jsou u nas fovoriti.Dopoucujem.Deti je miluji.

    Odpovědět

  • fb.lib fb.lib

    Na vše americký jsem alergický ale díky za recept.:-!:-D:-K

    Odpovědět

  • Strowberry Strowberry

    Tenhle recept už tady jednou byl, né?

    Odpovědět

  • sick'n'tired sick'n'tired(neregistrovaný)

    jojo, nejlepsi nahrazkou za polohrubku je zde Wondra flour, k dostani v kazdem supermarketu v oddeleni, kde se prodava normalni mouka. BTW, kdyz uz mluvime o nahrazkach, misto mekkeho tvarohu pouzivam recky jogurt, ktery necham aspon 24 hodin vykapat pres sitko vystlane kulatym filtrem na kafe, a cukr moucku si melu sama (z normalniho cukru) v mlynku na kafe, ve kterem melu vse krome kafe ;-)

    Odpovědět

  • jojo jojo(neregistrovaný)

    ziju v usa docela dlouho a zajimalo by me kde jsi prisla na polohrubou mouku:-D

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: americké čokoládové cookies cookies s čokoládou cookies bez tuku placka s čokoládou foodstyle cookies do mrazáku cookies s olejem-recept placky s čokoládou recept na americké cokoladove cookies recept na rychlé americké cookies foodstyle recepty na paštiku čokoládové sušenky recept testo se rozteka čokoládové cookies mléčná čokoláda a hořká americké cookies s bílou čokoládou cookies placky zdobení dvojí čokoláda cookies plněné čokoládou recept na americké čokoládádové cookies susenky z dvojiho testa

Zapomněl/a jsem heslo