Zero waste - články, postupy a rady
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Bezodpadový život neboli Zero waste je moderní životní styl bez zbytečného odpadu. Jde o šetrný způsob chování k přírodě. V gastronomii se to týká mmj. využití potravin úplně beze zbytku. Není to vlastně nic zcela nového, v minulosti takto s potravinami zacházeli chudší lidé. To znamená, že i slupky a jiné části, které běžně vyhazujeme, se dají zpracovat na další jídlo.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 6 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 10 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 11 hodinami
Snídaňový toust
Přidáno před 14 hodinami
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Nakládané okurky ze sáčku: Jejich výroba je snadná a pochutnávat si na nich můžete už druhý den
Ředkvičky v truhlíku? Vypěstujete si je na parapetu i na terase díky těmto jednoduchým postupům
Strouhaný koláč na plech: Vláčné těsto v kombinaci s lahodnou a šťavnatou tvarohovou náplní božsky chutná