Espuma je hitem v kuchařském názvosloví. Jedná se o pěnu, jejíž využití je velice široké. Výroba je snadná
Slovo espuma lze zjednodušeně přeložit jako pěna. Je podobná známé mousse pěně, využívá však méně vejce a smetanu.
Často s ní pracuje studená a molekulární kuchyně. Její přípravu charakterizuje použití šlehačkové láhve s oxidem dusným (N2O) přidaným z bombičky. Espumy mohou být sladké i slané, kořeněné, ale i studené, vlažné nebo teplé vždy podle typu receptu.
Článek z magazínu
Jak připravit espumu
Výroba espumy není složitá. Poradíme, jak na to:
- Potravinu, ze které potřebujeme vyrobit espumu, ochutíme a rozmělníme nebo rozmixujeme.
- Nalijeme do láhve na výrobu šlehačky.
- Uzavřeme a použijeme bombičku s N2O.
- Espumu použijeme ihned.
Tip: Řídké suroviny můžeme napěnit i šetrným vháněním vzduchu přes brčko.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Játra na zelenině v medovo hořčičné šťávě
Přidáno před 17 hodinami

Sendvič caprese
Přidáno před 23 hodinami

Marinované kuřecí stripsy
Přidáno 1. 2. 2023 11:14

Špenátové palačinky ze špaldové a žitné mouky
Přidáno 1. 2. 2023 09:20

Polévka s cizrnou, černou fazolí a červenou čočkou
Přidáno 1. 2. 2023 08:35

Pikantní květáková polévka s kokosovým mlékem
Přidáno 31. 1. 2023 21:35
Komentáře
Nejsou zde žádné komentáře.