20 receptů na všestranné využití čočky v polévkách, v salátech i v pomazánkách
Čočka je jednoletá rostlina z čeledi bobovitých. Pochází z Asie, ale našla si cestu do kuchyní na celém světě. V některých zemích tvoří čočka nedílnou součást stravy i proto, že má ze všech rostlin třetí nejvyšší obsah bílkovin.
Čočka je k dostání v několika druzích - všechny jsou oblíbené a používají se do mnoha luštěninových jídel. Známe čočku velkozrnnou i drobnozrnnou, zelenou, hnědou, žlutou, červenou a černou belugu. Každý druh čočky se připravuje jinak a má po uvaření jinou konzistenci a mnohdy i chuť.
Mohlo by vás zajímat
Recepty ve výběru
- Pikantní čočka
- Teplý čočkový salát
- Domácí čočková polévka
- Čočkové krokety
- Pomazánka z červené čočky
- Indická zelená čočka
- Novoroční čočka
- Placky z černé čočky
- "Kočičí tanec" - kroupy s čočkou
- Arašídovo-čočkové sušenky bez lepku, mléka a vajec
- Čočka s Kunovjankou
- Bábovka s čočkou a vločkou
- Červená čočka s klobásou
- Papriky plněné černou čočkou
- Zapečená čočka s houbami a uzeným
- Lavaš wrap s čočkou a kozím sýrem
- Mořský vlk s černou čočkou Beluga
- Slaný koláč s quinoou a červenou čočkou
- Čočková polévka s česnekem - jednoduchá
- Kakaové brownies z červené čočky
1/20
1/20
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře