Jak upéct buchtu s kakaovou rebarborou? Nakyslá rebarbora je do buchet jako stvořená
Honí vás mlsná a dali byste si rádi něco dobrého ke kávě? Hrníčkové moučníky jsou k rychlému pečení naprosto ideální. Využijte na sladkou buchtu jemně nakyslou rebarboru, která dodá moučníku svěžest a zmizí bleskově ze stolu.
Hrnkové moučníky jsou hotové raz dva, a proto se báječně hodí i pro nečekanou návštěvu. V této buchtě se snoubí chuť kakaa a kyselé rebarbory, která je jednoduše neodolatelná. Pojďte si připravit snadný moučník k odpolední kávě.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak upéct buchtu s rebarborou
Rebarboru používáme do dezertů především pro její sladkou i lehce kyselou chuť. Vyzkoušejte báječnou buchtu, ve které se spojuje chuť rebarbory s kakaem.
- Na jeden plech o velikosti 32x24 cm budete potřebovat
- Nejprve připravte plech, který vymažete máslem a vysypete strouhankou. Dále předehřejte troubu na 180 °C.
- Vejce rozklepněte do mísy, přidejte cukr a vyšlehejte. Dále přidejte olej, mléko, vanilkové aroma a špetku soli.
- Nyní smíchejte mouku, kypřicí prášek a mandle, pak vše přidejte k řídké směsi.
- Rebarboru oloupejte a nakrájejte na menší kostičky, poté ji v míse smíchejte s mlékem a cukrem.
- Připravené těsto vlijte na plech a posypejte pouze polovinou rebarbory. Druhou polovinu smíchejte s kakaem a posypejte druhou část těsta.
- Pekáček vložte do vyhřáté trouby a pečte zhruba 40 minut. Průběžně kontrolujte pomocí špejle, zda je moučník upečený.
- Hotovou buchtu pocukrujte moučkovým cukrem.
Komentáře