Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pravá atmosféra Velikonoc na nás vždy dýchne s pohledem na sváteční stůl, na kterém se vyjímá upečený beránek. Každý má svůj osvědčený recept a báječný šlehačkový beránek je dokonale nadýchaný, navíc vláčný zůstane i několik dní po upečení.

Velikonočního beránka můžete upéct v mnoha podobách, nejoblíbenější těsto je piškotové, tvarohové či třené. Šlehačkové těsto lze jednoduše vylepšit citrónovou kůrou, vanilkou, skořicí nebo také rozinkami či nasekanými ořechy.

Jak upéct šlehačkového beránka

Vsaďte pro letošní rok na šlehačkového beránka z jemného a nadýchaného těsta. Navíc přidáním kakaa můžete vykouzlit krásné mramorování, stejně jako u bábovky.

K upečení 1 beránka budete potřebovat tyto suroviny

  1. Nejprve vyklepněte celá vejce do misky, přidejte oba cukry a vyšlehejte do pěny. Poté k nim přilejte i smetanu.
  2. Dále postupně přimíchávejte mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva a pečlivě promíchejte.
  3. Nyní důkladně vymažte a vysypejte formu na beránka.
  4. Připravené těsto vlijte do formy a dejte péct do vyhřáté trouby na 180 °C přibližně po dobu 50 minut. Správně propečeného beránka otestujte špejlí.
  5. Po upečení beránka jemně vyklepněte z formypocukrujte na ozdobu a kolem krku mu uvažte barevnou mašli.

Pojďte na Velikonoce vyzkoušet nový recept, který si rozhodně zamilujete. Úvodní videonávod vám pomůže krok za krokem s přípravou. Nezapomeňte také na správné skladování velikonočního beránka, aby vám vydržel co nejdéle.

 

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli