Jak upéct šlehačkového beránka? Vláčné těsto okouzlí chuťové buňky nejednoho z nás
Pravá atmosféra Velikonoc na nás vždy dýchne s pohledem na sváteční stůl, na kterém se vyjímá upečený beránek. Každý má svůj osvědčený recept a báječný šlehačkový beránek je dokonale nadýchaný, navíc vláčný zůstane i několik dní po upečení.
Velikonočního beránka můžete upéct v mnoha podobách, nejoblíbenější těsto je piškotové, tvarohové či třené. Šlehačkové těsto lze jednoduše vylepšit citrónovou kůrou, vanilkou, skořicí nebo také rozinkami či nasekanými ořechy.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak upéct šlehačkového beránka
Vsaďte pro letošní rok na šlehačkového beránka z jemného a nadýchaného těsta. Navíc přidáním kakaa můžete vykouzlit krásné mramorování, stejně jako u bábovky.
K upečení 1 beránka budete potřebovat tyto suroviny:
- Nejprve vyklepněte celá vejce do misky, přidejte oba cukry a vyšlehejte do pěny. Poté k nim přilejte i smetanu.
- Dále postupně přimíchávejte mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva a pečlivě promíchejte.
- Nyní důkladně vymažte a vysypejte formu na beránka.
- Připravené těsto vlijte do formy a dejte péct do vyhřáté trouby na 180 °C přibližně po dobu 50 minut. Správně propečeného beránka otestujte špejlí.
- Po upečení beránka jemně vyklepněte z formy, pocukrujte na ozdobu a kolem krku mu uvažte barevnou mašli.
Pojďte na Velikonoce vyzkoušet nový recept, který si rozhodně zamilujete. Úvodní videonávod vám pomůže krok za krokem s přípravou. Nezapomeňte také na správné skladování velikonočního beránka, aby vám vydržel co nejdéle.
Komentáře