Rychlá bezová buchta

Cudla Kuchařka:

Doba přípravy: 25 minut PT0H25M Klasický velkých plech Moučníky , Ostatní 3 názory

54

Suroviny

2 hrnky kravského mléka nebo
1 a 1/2 hrnku rostlinného mléka a 1/2 hrnku jablečné kojenecké výživy
1 kypřící prášek do pečiva
2 lžičky jablečného octa
2 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
4 lžíce kukuřičného škrobu
2/3 hrnku oleje
1 a 1/2 hrnku cukru krystal
6 velkých květů bezu
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Květy bezu zkontrolujeme, zda nejsou obalené mšicí a popřípadě i opláchenem pod vodou (já neoplachuji, připravila bych se tím o část chuti).

  2. Z větviček odrhneme květy - menší kousky větviček nevadí, zcela se v buchtě ztratí.

  3. Otrhané květy dáme do mísy, přidáme všechny ostatní suroviny a důkladně promícháme.

  4. Nalijeme na plech a pečeme v troubě na 180°C asi 20 minut.

Poznámka

Buchta je po upečení v krajích hezky zlatá, chutná opravdu po bezu a jsou v ní vidět jednotlivé kvítky a zelenavé stonky, což je pěkně jarní.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rychlá bezová buchta

  • Lenunka Lenunka

    dopečeno, přidávám s dovolením foto:-), bodík už letěl:-)

    Odpovědět

  • casino casino

    ...a je to v troubě!
    Nééé že jsem něco zvojtil (to se teprve ukáže), ale že už se peče.
    Jde mi především o použití kosmatice do těsta; použil jsem stejné těsto jako minulý týden https://www.toprecepty.cz/recept/1682-rebarborovy-... - obě autorky snad prominou:-K
    Část kvítků jsem obral z květenství a trochu posekal (zhnědlo to!) a smísil s tekutými složkami (podle výše uvedeného rcp) a pak přidal mouku. Těsto zhoustlo tak, že jsem ho musel přiředit
    Část květů jsem po obrání smísil s moukou a teprve pak s tekutou složkou
    Obě těsta peču vedle sebe na vysypaném plechu
    ***
    ...a je to:
    Vyšlo to nastejno:-)
    Nepočítám-li omáčku (mančaft na ni nebyl chuťově naladěn), tak toto je někde mezi kosmaticí v těstíčku (kdo rád vyprážané "nic", tak si pošmákne):-8 a bezovou pana cottou :yes:

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    mám ráda bezinky v různých těstech, zkusím:-):yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo