7 receptů na smažené moučníky: Nejoblíbenější jsou palačinky, lívance, vdolky, koblihy a donuty
Smažené moučníky jsou velká dobrota. Hodí se k snídani i jako zákusek nebo sladká večeře. Nejznámější jsou oblíbené palačinky, ale vyzkoušejte pro změnu připravit i méně známé smažené moučníky. Vybírat můžete z těch nejoblíbenějších receptů.
Smažené dobroty nejspíš nepřipravujete až tak často, ale o to více si je vychutnejte. Doplňte je marmeládou, povidly, šlehačkou či zakysanou smetanou. Dozdobit je můžete čokoládou a čerstvým ovocem, a uvidíte, že každý u stolu si bude chtít ještě přidat.
- Francouzské palačinky
- Extra rychlé lívance
- Vdolky naší holky
- Bleskové jablkové koblížky s mrkví
- Donuts
- Boží milosti - růžičky, mašličky
- Banánové smaženky
1. místo
Tenoučké palačinky podle osvědčeného receptu s přesnými poměry surovin jsou tak dobré, že jiné už ani nebudete chtít zkoušet. Jsou ovoněné rumem a podáváme je se šlehačkou a čerstvým ovocem. A co kdybyste zkusili palačinky dokonce zapékat?
2. místo
Lahodné lívance z nekynutého těsta rychle připravíte podle hrnkového rozpisu. Za chvilku je budete mít na stole, a tak se do nich můžete s chutí pustit. Nezapomeňte je doplnit šlehačkou nebo tvarohem a marmeládou.
3. místo
Vdolky plněné marmeládou, povidly, zakysanou smetanou a šlehačkou jsou luxusní dobrotou, po které se rychle zapráší. Kynuté těsto nechte nejprve hodinu odpočinout a poté ho vyválejte a vykrajujte kolečka, která usmažíte ve vyšší vrstvě oleje.
4. místo
Tyto malé koblížky z těsta s kypřícím práškem budete mít také rychle připravené. Koblížky jsou zajímavé díky nastrouhanému jablku a mrkvi v těstě. Jejich chuť je vynikající - chutnají jen tak, pocukrované, nebo třeba se švestkovými povidly.
5. místo
Donuty jsou americkou obdobou našich českých koblih, a vynikají pestrobarevným zdobením podle fantazie tvůrce. Donuty připravíte z kynutého těsta, ze kterého vykrojíte typická kolečka, a z těch ještě menší formičkou či skleničkou vyjmete střed.
6. místo
Boží milosti jsou tradiční masopustní a velikonoční pochoutkou, která se dříve smažívala na sádle. Dnes se obvykle smaží ve vysoké vrstvě oleje, a poté se obalí ve směsi moučkového a vanilkového cukru. Drobné kousky mívají různé tvary, jsou křehké a skvěle chutnají.
7. místo
Další zajímavou sladkou smaženou dobrotou jsou tenké plátky banánu obalované ve skořicovém těstíčku, při podávání často dozdobené čokoládou a šlehačkou. Chutnají ještě teplé, ale výborné jsou i po vychladnutí.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
A že jsou tato jídla příliš tučná? Co zkusit palačinky nebo lívance "usmažit" na palačinkovači? Vyhnete se nadměrnému používání tuku a přesto si skvěle pochutnáte. Můžete takto zkusit připravit například oblíbené banánové lívance podle následujícího video-receptu:
Komentáře