Brašovská drobná vepřová pečeně

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 30 minut + naložení masa 6 porcí Vepřové maso 13 názorů

Suroviny

1 kg vepřového masa (kýta)
sáček koření na vepřové maso (směsi na Brašovskou pečeni fy.Horváth Rozi – Maďarsko)
1 větší cibule
6 velkých brambor
1 kapie
sůl
olej
mletý kmín
mletá paprika
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na nudličky nebo i na kostičky. Do nakrájeného masa ručně zapracujeme celé množství – tedy obsah sáčku kořenící směsi na Brašovskou pečeni a necháme nejlépe do druhého dne odležet v chladu.

  2. 6 velkých brambor očistíme a pokud možno co nejpečlivěji nakrájíme na hranolky a následně na kostičky. Bramborové kostičky smícháme se lžící slunečnicového oleje, solí a mletým kmínem.

  3. V pánvi - nejlépe Wok - si rozpálíme trochu slunečnicového oleje a vložíme maso. Opékáme cca 10 minut při velmi silném plameni za stálého promíchávání.

  4. Jakmile je maso hotové a krásně opečené tak do něj přidáme najemno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou čerstvou kapii. Necháme ještě chvilku společně s hotovým masem promíchat a přendáme do nádoby, kde budeme maso udržovat teplé.

  5. Do pánve Wok, která byla použita na opečení masa, vložíme na kostičky nakrájené syrové, ale již ochucené brambory a za stálého prohazování opékáme do zlatavé barvy a hlavně do měkka. Před dokončením zlehka poprášíme mletou paprikou.

  6. Jakmile jsou brambory hotové, přendáme ještě teplé kousky masa k bramborám a jen opatrně promícháme a ihned podáváme.

Poznámka

Přátelé, až pojedete "máchat" vařením unavené tělo do termálních lázní u našich jižních sousedů, tak koukejte po regálech - od této značky je to samá dobrota - i pro odpůrce kořenících směsí :)

I když Brašov je v Rumunsku, tak v Maďarsku je to velmi oblíbené jídlo.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 141 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Brašovská drobná vepřová pečeně

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    magdalenka:
    Děkuji za uvedení složení, já to vyhodil a doplnil bych později po dalším nákupu v Hungary;-);-);-):-K

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Vypadá šťavnatě a chutně:-p:yes:.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Mám pred sebou sáčok spomínanej koreniacej zmesi, totožnú ako je na autorovej fotke, podľa obalu obsahuje: jodizovaná soľ, cesnak, fialová cibuľa, čierne korenie, majoránka, soľ s príchuťou dymu a dymová aróma.
    Na obale je aj ďalšia verzia prípravy tohoto jedla.;-)

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Podle fota pěkná bašta:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • misza misza

    Nádherné foto a určitě moc dobrý recept:yes::yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Brassói aprópecsenye :yes: - klasika maďarskej rešaturácie - má kopec obmien a receptov. Pôvodne sa všade pridával cesnak (a často bez cibule ale so slaninou)a majoránka, mletá červená paprika, zrejme aj v recepte uvedená koreniaca zmes ich obsahuje.

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    rebeka:
    ..... b) je správně;-);-);-)

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    Koubkova:
    Netuším;-)

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :yes:no drobná asi podle velikosti kousků masa..:-S..ale určitě výborná..Taky mně zajímá,kde lze u nás tuto směs dostat?

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

  • Koubkova Koubkova

    Dá se to koření něčím nahradit:-?

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    rebeka: a víš, že tomu názvu jsem se taky divila, ale možná to má být "dobrá" a mě se dobrá zdá:-p
    Tak Otíku, dávám ráda 2.boda:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    vážně jsi chtěl napsat "drobná":-O:-? jakože se drobí nebo že je to pokrájené na malé kousky:-?;-)
    jinak to vypadá velmi, velmi jedle;-):-p:yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřová pečeně vepřová pečeně na kámen recept vepřová pečeně na kámen recepty z vepřové pečeně vepřová pečeně na kámen recepty nalozena veprova pecene vepřové peceně vepřová pecene recepty naložení vepřové pečeně vepřová pečeně na pánvi co uvařit z vepřové pečeně peceně vepřová peceně recept veprove na kamen vepřové po rumunsku maďarská vepřová pečeně brašovské maso vepřová pečeně recepty pro začátečníky jak nalozit veprovou pečení brasovske maso recept

Zapomněl/a jsem heslo