Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Oblíbená moderátorka Laďka Něrgešová válí v kuchyni: Takhle fantastické houskové preclíky peče
Zdroj: Showpix a Pixabay, planet_fox

Herečka a moderátorka Laďka Něrgešová se umí postavit nejen před kameru, ale taky k plotně. Takže už nějakou dobu zásobuje sociální sítě svými vypečenými výtvory. Naposledy upekla parádní preclíky!

Pečením bez brečení

Pečení je radost, říká jedna stará reklama, a je to pravda. Bez nadsázky, v posledních dvou letech u nás peče celá země! Jak říká porotce stejnojmenného pořadu, Josef Maršálek, zatímco na začátku pandemie všude na světě docházely respirátory a dezinfekce, u nás došlo droždí!

Pečení je totiž skutečně svého druhu terapie. Ať jde o sladké nebo slané pečivo, kynuté nebo nekynuté, příprava těsta, vůně z kuchyně a chuť výrobku nám dává pocit bezpečí, vrací nás do dětství a uklidňuje nás. Příspěvek s názvem Pečením proti trudomyslnosti nasdílela na sociální síti 28. února právě i Laďka. V tomto příspěvku Laďka pekla ukrajinské slané buchty pampušky, o kterých jsme psali již dříve.

Pečení pro děti

Laďka Něrgešová má dvě děti, a tak je jasné, že se o její upečené dobroty má vždycky kdo postarat. Ať už je to školou povinný syn Adam, nebo dcera Meda. Právě jejich oblíbenou snídani, houskové preclíky, Laďka natočila, respektive nasdílela, naposledy. Příprava těchto preclíků, které připomínají bagely, je snadná a zamilují si je určitě nejen děti. Do těsta dává Laďka sušené droždí, takže je to recept i pro méně zkušené amatérské pekaře. 

A jaký je Laďčin recept? Potřebujete 180 ml teplé vody, jedno sušené droždí, 300 g hladké mouky, sůl, med a máslo. Těsto kyne jen 45 minut, pak se rozdělí na 12 kousků, vyválí se z něj preclíky, krátce spaří ve vroucí vodě s jedlou sodou a následně se preclíky, potřené vajíčkem a posypané třeba kmínem, pečou v troubě asi 20-30 minut. Podle Laďky se tahle dobrota nakonec hned po upečení ještě potře máslem! Celý postup s videem najdete na facebooku Laďky Něrgešové, máte-li chuť na kulaté bagely, článek o nich najdete zde, chcete-li naopak křupavé preclíky, recept nabízíme tady

Recepty k tomuto článku