Oblíbená moderátorka Laďka Něrgešová válí v kuchyni: Takhle fantastické houskové preclíky peče
18. 5. 2022 Vaření
Herečka a moderátorka Laďka Něrgešová se umí postavit nejen před kameru, ale taky k plotně. Takže už nějakou dobu zásobuje sociální sítě svými vypečenými výtvory. Naposledy upekla parádní preclíky!
Pečením bez brečení
Pečení je radost, říká jedna stará reklama, a je to pravda. Bez nadsázky, v posledních dvou letech u nás peče celá země! Jak říká porotce stejnojmenného pořadu, Josef Maršálek, zatímco na začátku pandemie všude na světě docházely respirátory a dezinfekce, u nás došlo droždí!
Pečení je totiž skutečně svého druhu terapie. Ať jde o sladké nebo slané pečivo, kynuté nebo nekynuté, příprava těsta, vůně z kuchyně a chuť výrobku nám dává pocit bezpečí, vrací nás do dětství a uklidňuje nás. Příspěvek s názvem Pečením proti trudomyslnosti nasdílela na sociální síti 28. února právě i Laďka. V tomto příspěvku Laďka pekla ukrajinské slané buchty pampušky, o kterých jsme psali již dříve.
Mohlo by vás zajímat
Pečení pro děti
Laďka Něrgešová má dvě děti, a tak je jasné, že se o její upečené dobroty má vždycky kdo postarat. Ať už je to školou povinný syn Adam, nebo dcera Meda. Právě jejich oblíbenou snídani, houskové preclíky, Laďka natočila, respektive nasdílela, naposledy. Příprava těchto preclíků, které připomínají bagely, je snadná a zamilují si je určitě nejen děti. Do těsta dává Laďka sušené droždí, takže je to recept i pro méně zkušené amatérské pekaře.
A jaký je Laďčin recept? Potřebujete 180 ml teplé vody, jedno sušené droždí, 300 g hladké mouky, sůl, med a máslo. Těsto kyne jen 45 minut, pak se rozdělí na 12 kousků, vyválí se z něj preclíky, krátce spaří ve vroucí vodě s jedlou sodou a následně se preclíky, potřené vajíčkem a posypané třeba kmínem, pečou v troubě asi 20-30 minut. Podle Laďky se tahle dobrota nakonec hned po upečení ještě potře máslem! Celý postup s videem najdete na facebooku Laďky Něrgešové, máte-li chuť na kulaté bagely, článek o nich najdete zde, chcete-li naopak křupavé preclíky, recept nabízíme tady.
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Mezinárodní den falafelu
Domovinou falafelu je pravděpodobně Egypt, alespoň na tom panuje všeobecná shoda. Za národní pokrm jej však považují i v Izraeli či Palestině. Slovo… Číst více
Jak připravit falafel? Vyzkoušejte jednoduchý recept na oblíbenou cizrnovou specialitu
Správný falafel se připravuje z nevařené cizrny, kterou dostatečně dlouho předem necháme namočenou - třeba 36 hodin. Vodu, ve které cizrnu namáčíme,… Číst více
Grilování levou zadní: Nažhavte uhlíky a chyťte sezónu šťavnatých steaků za pačesy!
Grilovací sezóna je v plném proudu! Oblíbená… Číst více
Grilování levou zadní: Jak správně připravovat různé druhy masa?
Rozpálit gril, plácnout na něj kus namarinovaného… Číst více
Grilování levou zadní: Tipy na božské dipy a fantastické marinády
Grilovací počasí udeřilo plnou silou a už vůbec… Číst více
Byliny v kuchyni: Lipový čaj pomáhá při horkosti. Kdy sbírat květy, aby byly nejúčinnější?
Lípa je českým národním stromem, kterému se dříve… Číst více
Poznejte slavný falafel: Malé smažené kuličky z Egypta si můžete připravit i doma
Zvažujete, že si dáte pár dní bez masa, anebo… Číst více
Grilování levou zadní: Ananas ve slanině i bez ní a další netradiční chuťovky na gril
Grilovací sezóna je v plném proudu! Možná vám i… Číst více
Holka u plotny radí: Jak doma udělat nejlepší hummus? Pomůže soda i studená voda!
Pomazánka z vařené a rozmixované cizrny je po… Číst více
Grilování levou zadní: Jak na dokonalý hermelín? Jde to i bez alobalu!
Grilování je efektní, zábavná a především lahodná… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Losos se zeleninou v papilotě
Přidáno před 13 hodinami
Mirabelková marmeláda z varného mixéru
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový koláč z pánve
Přidáno před 15 hodinami
Vepřová libečková polévka
Přidáno před 17 hodinami
Lilek s fazolkami a rajčátky
Přidáno před 19 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
Přidáno před 19 hodinami