Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pizza rolky jsou snadné a neskutečně dobré
Zdroj: freepik

Pizza patří mezi nejoblíbenější italská jídla, která se objevují na jídelníčku českých domácností. Málokdo sice umí připravit klasiku z Apeninského poloostrova přesně podle původní receptury, to ovšem neznamená, že si doma nemůžeme připravit pizzové variace.

Pizza na mnoho způsobů

Kromě tradiční pizzy, na jejíž těsto existuje nespočetně receptů, se v našich domácnostech prosadili i takzvaní pizza šneci, supermarkety zase nabízejí rohlíky s chutí italského pokrmu. Jak ovšem upozorňuje britský deník The Sun, nejsnadnějším způsobem, jak si doma připomenout chuť Itálie, jsou jednoduché pizza rolky.

„Pokud hledáte něco opravdu jednoduchého a chutného, co byste mohli v létě připravit pro svou rodinu, pak jsou tyto pizzové rohlíčky ideální,“ napsala ke svému příspěvku na TikToku Lorraine, vystupující pod nickem @healthyfitbella.

Dostupné suroviny a horkovzduch

Zároveň uvedla, že k přípravě jsou potřeba pouze čtyři ingredience a horkovzdušná fritéza. Mezi suroviny nezbytné pro přípravu rolek patří toustový chléb, rajčatová omáčka (stačí i kečup), sýr mozzarella a paprikový salám, popřípadě kvalitní šunka.

@healthyfitbella These are great to make with the kids this summer ☀️ Airfryer @ 200C for 3/4 mins. #pizzarolls #airfryerpizzarolls #fyp #airfryer #airfryerrecipes #airfryerkidsrecipes #kidsrecipes ♬ Stolen Dance (Instrumental)

Postup je velmi jednoduchý. Z toustového chleba odkrojte kůrku a rozválejte jej válečkem. Poté chleba potřete omáčkou. Na ni pokládejte salám či šunku a plátky mozzarelly. Plátek „tousťáku“ srolujte a na tři až minuty ho umístěte do horkovzdušné fritézy, kterou navolíte na 200 stupňů.

Pizza z tortilly

Podobný recept na rolky, ovšem vytvořené z tortilly, nabídl server Munchy Goddes. Na jejich přípravu budete potřebovat: tortilly o velikosti 24 cm, oblíbenou omáčku na pizzu (domácí sugo, rajčatovou omáčku či kečup), paprikový salám, sýr mozzarella, olivový olej.

Jak na to?

  1. Tortilly si rozehřejte. Můžete to udělat nasucho na pánvi nebo použít mikrovlnnou troubu, do níž placky vložíte a přikryjete je namočeným ubrouskem. Ohřívejte však maximálně dvacet vteřin.
  2. Horkovzdušnou fritézu si rozehřejte na 190 stupňů.
  3. Na teplou tortillu rozetřete lžíci omáčky či kečupu, na něj přidejte pálivý salám.
  4. Mozzarellu si nakrájejte na hranolky, které umístíte na salám.
  5. Tortillu srolujte a vrchní část potřete olivovým olejem.
  6. Hotové rolky vložte do fritézy (záhybem dolů) a pečte zhruba 5 minut.
  7. Výsledný pokrm nechte vychladnout, abyste se při konzumaci neopařili. Náplň je horká.

Náš tip: Nemáte horkovzdušnou fritézu? Rohlíky můžete obalit v trojobalu a osmažit, anebo je krátce zapéct na plechu, vyloženém pečicím papírem v troubě vyhřáté na 220 stupňů. 

Zdroje informací:

thesun.co.uk - Air fryer-loving mum reveals secret way to create delicious pizza rolls in just three minutes

munchygoddess.com - Easy Air Fryer Pizza Roll Upstech

spendwithpennies.com - Homemade Air Fryer Pizza Rolls

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více