Hell’s Kitchen Česko se chystá na obrazovky Novy: Vítěz dostane dva a půl milionu korun a práci u Kašpárka, říká producent
23. 4. 2024 Rozhovory a reportáže
Další s oblíbených televizních show Gordona Ramsaye se dočká české verze. TV Nova totiž na letošní podzim chystá premiérové díly Hell’s Kitchen Česko. Drsným šéfem v pekelné kuchyni se stane Radek Kašpárek. Ten si v soutěži zároveň „vybere“ kuchaře do své nové restaurace. Podrobnosti o pořadu sdělil pro Toprecepty.cz jeho producent Tomáš Fišer.
Souboj gastronomických show
Letošní rok je pro diváky gastronomických soutěží velmi bohatý. Po Peče celá země a Česku na grilu se po prázdninách představí další světoznámý formát. Po veleúspěšném Ano, šéfe! se dočká i další z pořadů britského šéfkuchaře Gordona Ramsaye - Hell’s Kitchen. Sázka na pořad o vaření je podle producenta TV Nova pochopitelná.
Mohlo by vás zajímat
Miliony a vysněná práce
„U kulinářských reality show dlouhodobě vnímáme divácký zájem. Proto je pro nás Hell’s Kitchen, což je světově prověřený formát, správnou volbou, abychom divácký trend uspokojili,“ vysvětlil pro Toprecepty.cz Fišer.
„Formát Hell’s Kitchen během své existence prošel evolucí a samozřejmě i my počítáme s jeho adaptací pro české obrazovky,“ dodal s tím, že místo původních 12 soutěžících, kteří bojují v americké verzi, jich v té naší bude 16. Na vítěze čekají hned dvě odměny. Pozice kreativního šéfkuchaře v restauraci Radka Kašpárka „420“ a výhra 2,5 milionu korun.
Mohlo by vás zajímat
Kašpárek místo Pohlreicha
Ačkoliv jsou pořady, inspirované show britského kuchařského mistra, tedy Ano, šéfe! či Superšéf: 24 hodin do pekla a zpátky, většinou moderovány Zdeňkem Pohlreichem, Nova si „půjčila“ porotce MasterChef Česko Radka Kašpárka.
„Je pro nás jednou z největších ikon české gastro scény a jako držitel Michelinské hvězdy propůjčí pořadu patřičnou prestiž. Současně zcela po právu patří mezi špičku českého gastra a pro soutěžící tedy bude správným vzorem,“ je přesvědčen producent komerční stanice.
MasterChef Česko dostal letos „volno“
Zároveň doufá, že Hell’s Kitchen bude očekávanou událostí i pro televizní diváky. „Jako u každého projektu, který vyrábíme, věříme, že i Hell’s Kitchen Česko bude mít mezi diváky úspěch a navážeme dalšími sezónami,“ říká pro Toprecepty.cz Tomáš Fišer.
Na uvedení nové show letos doplatí kulinářské pořady, které zatím na Nově hráli prim. „S MasterChefem i Soubojem na talíři však do budoucna určitě počítáme, ale letos dostane prostor právě Hell’s Kitchen Česko,“ vysvětlil producent.
O čem je originál
V soutěži se 12 účastníků (v české verzi 16 - pozn.red.) pokouší vyhrát vlastní restauraci nebo možnost pracovat s Gordonem Ramsayem. Soutěžící jsou rozděleni do dvou týmů – muži tvoří modrý tým a ženy červený. Každý den dostanou od šéfkuchaře Ramsaye úkol, který musí splnit.
Vítězný tým získá výhodu, zatímco poražený tým čelí trestu. Obě družstva poté večer připravují jídla pro celou restauraci. Po večeři Ramsay posoudí výkony a určí slabší tým. Nejlepší kuchař z tohoto týmu poté nominuje dva své kolegy, z nichž Ramsay jednoho vyřadí ze soutěže.
Náš tip: Vyzkoušejte si podle našeho videoreceptu připravit steak jako Gordon Ramsay:
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Uvařte si doma vietnamskou polévku Pho jako profík. Stačí znát tyhle triky!
Kdo by neznal silný kořeněný hovězí vývar s… Číst více
Fritátové nudle
Fritátové nudle se v kuchařkách objevily na přelomu 19. a 20. století. Někdy jsou známé pod názvem svítkové nudličky. Jsou to v základu palačinky z… Číst více
Jakou přílohu, zavářku nebo vložku máte v polévkách nejraději? Z našich receptů si vybere každý
Nejčastěji se používají do polévek čirých a masitých, kterým dodávají pestrost. Například vývar z hovězího masa můžeme podávat pokaždé s jinou… Číst více
Nejlepší podzimní polévka, která ani polévkou není. Seznamte se s japonským ramen
Představíte si při zmínce o japonské kuchyni jen… Číst více
Prostřeno vietnamskou notou: Co se bude vařit a co nám prozradila Vietnamka Lien Quan o zásadách stolování?
V pátečním Prostřeno nás čeká vietnamské menu.… Číst více
Jak se vaří v Číně a kde při vaření po čínsku děláme chyby
Čína je rozsáhlá země a její oblasti natolik vzdálené a odlišné, že se liší i suroviny a styl vaření z nich. Nabízíme přehled receptů, tipů a rad,… Číst více
Pasta a basta! Jak uvařit těstoviny jako Ital? Fíglem je dát je do vody ve správný okamžik a pak ihned zamíchat. Co ještě nepodcenit?
Těstoviny jsou u nás oblíbenou přílohou, pro… Číst více
Jak na domácí těstoviny. Připravit můžeme široké, polévkové, celozrnné i špenátové
Jak připravit domácí těstoviny Na těsto potřebujeme pouze vajíčka a mouku. Použitá mouka se recept od receptu liší - vhodná je hladká, polohrubá i… Číst více
Přirozeně bezlepkové nudle nebo špagety ze zeleniny si získávají popularitu. Skvěle chutnají z cuket. Poradíme, jak je připravit
Právě z mladých cuket lze nudle nebo špagety vyrobit velmi snadno (a zvládnou to i začátečníci), protože mají rovný tvar, jsou dostatečně dlouhé a… Číst více
Slovenské nudle párance bývaly jídlem dřevorubců: S brynzou, rozmačkanými bramborami a slaninou chutnají skvěle
Podávají se podobně jako halušky, párance jsou… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Přečtěte si Zobrazit více