Krůtí nudličky v zakysané smetaně: Výborný rychlý oběd plný chutí a se spoustou zeleniny
16. 7. 2024 Vaření
Dostali jste chuť na krůtí maso a chcete jednoduchý a rychlý recept? Krůtí nudličky v zakysané smetaně jsou doplněné o spoustu zeleniny. Připravte si je k obědu či večeři, ideálně s rýží.
Co s krůtím masem
Vždy nemusíme vařit z kuřete. Krůtí maso je v každé části jiné a krásně dokáže zpestřit jídelníček. Jemné a libové masíčko se často označuje jako dietní.
Při přípravě obvykle využíváme krůtí prsa. Dají se z nich přichystat nejen řízky, ale i závitky. Další možností je třeba guláš a spousta dalších variant. Nejlepší je krůtí prsa chystat narychlo v pánvi wok. Výsledkem je šťavnaté masíčko.
Mohlo by vás zajímat
Jak ochutit krůtí nudličky
Také krůtí maso je lepší ochutit a nechat chvíli (15 minut) odležet. Kromě obvyklé soli a pepře můžeme okořenit nějakou směsí, ať už koupenou či doma připravenou.
Výborně se do ní hodí sladká paprika. Krůtu také báječně ochutí zázvor, kurkuma, sušený česnek, muškátový oříšek, ale případně také tymián, rozmarýn nebo třeba oregano.
Jak zvládnout vaření, když nemáte čas nebo nejste zrovna zběhlí v kuchařském umění? I snadné recepty mohou být výborné; platí totiž, že v jednoduchosti je krása. Vezměte si třeba červenou čočku; nemá…

Jak na krůtí nudličky v zakysané smetaně
Na čtyři porce potřebujete: 500 g krůtích prsou, 1 pórek, 1 zelenou papriku, 2 rajčata, 2-3 stroužky česneku, kousek cukety, 100 ml bílého vína, 2-3 lžíce sójové omáčky (podle chuti), 200 ml zakysané smetany, sůl, mletý pepř a směs koření na kuře.
Jak na to? Krůtí maso nakrájejte na nudličky, osolte, opepřete, posypte směsí koření a chvíli nechte odležet. Pórek a papriku očistěte a nakrájejte je na nudličky, očištěná rajčata a cuketu nakrájejte na malé kousky a oloupaný česnek nasekejte na tenké plátky.
Na pánvi (nejlépe na pánvi wok) rozehřejte trochu oleje a maso zprudka opečte. Přidejte všechnu zeleninu a společně chvíli restujte. Pak vše zalijte bílým vínem a poduste.
Když je maso měkké, zastříkněte ho sójovou omáčkou a na závěr vmíchejte zakysanou smetanu. Už dál nevařte. Podávejte s dušenou rýží.
Náš tip: Z krůtího masa můžete připravit i krůtí stehno
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Připravte si osvěžující letní sangrii! Jednoduše a podle originálního španělského receptu
Hotovou sangrii koupíte ve většině supermarketů.… Číst více
Teplé nápoje pro chladné dny. Recepty nejen na zahřátí
Jakmile klesnou teploty a nastanou chladné večery i dny, balíme se do teplejších svršků a máme chuť na teplé nápoje, které nás zahřejí. Můžeme se… Číst více
Domácí vánoční punč uvaříte snadno z běžně dostupných surovin. Výborná je i nealkoholická varianta
Tento nápoj, který pochází původně z Indie, má dlouhou historii. Psal o ní nedávno náš Magazín. Punče nemusí být jen alkoholické, i dětem a… Číst více
Jak zavařit smaženici z hub? Milovníkům hub přijde vhod návod, díky kterému budou mít houby po celý rok jako čerstvé
Smaženice je oblíbená pochoutka z hub, původní recept je ale určen k okamžitému zpracování. Přitom podušením hub se solí a kmínem, poté následným… Číst více
Desatero rad na téma houby: Víte, jak dlouho dary lesa dusit a chutně zpracovat i na zimu?
Plný košík hub je snem každého houbaře. Po příchodu z lesa se musíme o své úlovky co nejdříve postarat, myšleno tím ten stejný den, protože snadno… Číst více
Punč se původně skládal z pěti základních surovin. Horký nápoj nás příjemně zahřeje a svátečně naladí
Pod názvem punč si představíme nápoj, který lahodně chutná, příjemně nás prohřeje a působí dobrou náladu. Obvykle obsahuje kolem 30 % alkoholu.… Číst více
Den sangrie
Sangria je sladký, aromatický míchaný alkoholický nápoj tvořený základem z červeného vína, do kterého se přidává soda, pomerančová šťáva nebo šumivé… Číst více
Jaký je rozdíl mezi svařákem, punčem a grogem: Jak se tyto nápoje od sebe liší
Všechny horké nápoje s alkoholem mají společnou vlastnost - zahřejí tělo i duši, pokud se používají s mírou. Proto jsou oblíbenou součástí zimního… Číst více
Orientální salát tabouleh voní petrželkou a mátou. Víte, co ještě se do něj dává?
Patří k tradičním salátům celé blízkovýchodní… Číst více
Nejlepší houbová smaženice? Zkuste pár vychytávek a vytvoříte z ní hotovou delikatesu
Přišli jste z lesa s košíkem plným hub a… Číst více