Hrnková bábovka
Rychlá jednoduchá hrníčková bábovka, kterou můžete upéct ke snídani pro rodinu i ke kávě pro návštěvu. Připravit ji zvládnete s minimem nádobí třeba i na chalupě. Díky dvoubarevnému těstu bude nejen výborně chutnat, ale i vypadat.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 682 kJ / 4 226 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,86 g |
Tuky | 148,87 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 533 mg |
Sodík | 429 mg |
Sůl | 1,63 g |
Sacharidy | 638,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Krok 2: Všechny suroviny mimo kakao smícháme dohromady.
Krok 3: Polovinu hotového těsta odebereme a obarvíme kakaem.
Krok 4: Střídavě vrstvíme do připravené formy světlé a tmavé těsto, nakonec bude vrstva světlého těsta.
Krok 5: Vložíme do trouby a pečeme na cca 165-170 °C zhruba 45-50 minut. Propečenost vyzkoušíme vpichem špejle, pokud zůstane suchá, máme upečeno.
Zveřejněno 22. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrnková bábovka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mqw9
Moje poznámka
Hrnková bábovka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mqw9
Nejnovější recepty
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno před 1 hodinou
Letní koláč s třešněmi
Přidáno před 2 hodinami
Tenké palačinky plněné tvarohem
Přidáno před 16 hodinami
Olivový kořen bez hnětení
Přidáno před 19 hodinami
Letní kuře z grilu s bramborami z uhlí podle šéfkuchařky z Pilsner Urquell Experience
Přidáno před 22 hodinami
Kynuté knedlíky podle Těhotnýho kuchaře
Přidáno 7. 7. 2025 08:57
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová bratislavská plec
Indianapi před 4 minutami
Poctivá květáková polévka
janatka před 7 minutami
Česnekový dresink
Nadja před 10 minutami
Pikantní kančí krkovička
David1326 před 14 minutami
Hrníčková bábovka
Bajdina před 32 minutami
Kapusta zapékaná s mletým masem
Bajdina před 1 hodinou
Palačinky ultratenké a nejlepší z nejlepších
nikolasvabenska před 1 hodinou
Uzený guláš
brtna před 1 hodinou
Mleté maso s tarhoňou a zeleninou
novakovajanna před 2 hodinami
Rychlá hrníčková bábovka
nikolasvabenska před 2 hodinami
Tématické fráze:
hrnková bábovka,
babovka hrnkova,
hrnková bábovka recept,
recept na babovku hrnkovou,
recept na hrnkovou bábovku,
rychlá hrnková bábovka,
hrnkova olejova babovka,
babovka hrnečková,
hrnkové bábovky nejlepší recepty,
recepty bábovka hrnková,
hrnkova babovka recepty,
olejova hrnková bábovka,
jednoduchá hrnková bábovka,
recept hrnková bábovka,
hrnková bábovka nejlepší,
recepty babovka olejova hrnkova,
hrnková bábovka bez oleje,
rychla babovka hrnkova,
hrníčková bábovka,
hrnkova babovka
Suroviny:
mouka polohrubá,
mléko,
cukr moučkový,
prášek do pečiva,
vejce,
olej,
rozinky,
kakao,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (83)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Někdo zamíchá vše dohromady, já si s tím pohraju a je to poznat.
A do bábovky občas dávám místo hrozinek kousky čokolády, ořechů nebo nakrájený banánek v čokoládě
Dneska jsme pekli, jenom jsme do ní dali kokos místo rozinek a je výborná! Vláčná, drží pohromadě, prostě perfekt! :)
Já vidim všude stejné nebo podobné recepty s olejem. Já kdysi dělal bábovku snad ze tří vajec, ty se vyšlehají celá s cukrem do pěny. (Ted bych dal ten třtinový) Pak do toho vrazit jednu šlehačku a pak mouku s práškem do pečiva. Jenže už jsem zapoměl kolik čeho. No asi to bylo hrnek cukru, dva hrnky mouky a jedna šlehačka. Mě se nějak ta bábovka s tim olejem prostě nelíbí. S tou šlehačkou se mi zdá kulturnější.
Troubu zbytečně neotvírej, těsto by mohlo klesnout. Po cca 45min. sama poznáš podle vůně z trouby, že už se něco děje
Po upečení vyndej z trouby, nechej cca 5-10min. ve formě (zakrývám suchou utěrkou) a potom můžeš vyklopit,hned pocukrovat a před krájením nechej zcela vychladnout.
To časem vychytáš - jak se říká - "žádný učený z nebe nespad", také jsem toho dost pokazila, než jsem si to vychytala
Lenka (neregistrovaný/á) Tak jsem Ti zvážila 250 ml polohrubé mouky, je to 170 g.