Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zázvorová limonáda

Většina z nás využívá zázvor v době nachlazení. Ze zázvoru však můžete připravit příjemně štiplavou limonádu, která vám poskytne osvěžení a navíc mírní záněty, čistí dýchací cesty a pomáhá při senné rýmě.

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

innael innael

Snadný

Doba přípravy 5 min Doba přípravy: 5 min bez doby odstátí a chlazení

5 min (5 min příprava, bez doby odstátí a chlazení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie837 kJ /
200 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy50,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zázvor oloupeme a najemno nastrouháme. Krok 2: Zalijeme hrnkem vody a necháme půl hodiny stát. Krok 3: Potom přecedíme, přidáme ostatní suroviny. Dobře zamícháme, aby se cukr rozpustil a dáme vychladit.

TIP: Recepty se zázvorem

Zveřejněno 15. 7. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zázvorová limonáda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4z3k

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zázvorová limonáda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4z3k

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Věra Porazilova 21. 7. 2016 18:19
:-):-(:-K:-D Díky za dobrý recept -vyzkouším !!! :-D:-):-(:yes::-D:-)

Vladimír Štumpa 10. 1. 2016 17:08
Josef:Rozhodně nespařovat! Nastrouhaný louhuji asi 15 minut. Také rozhodně pro "zvýšení " kvality nedávat více zázvorového oddenku. Jako palec velký stačí na 2 litry, jinak pak limča do jazyku štípe. Rafinovaných cukrem si můžete poškodit zdraví, i když chutná dobře. Alespoň z poloviny sladím medem. Tam zase pozor - med se nemá ohřát na více než 45 celsiových stupňů, aby zůstal účinný. Tuto limonádu si dělám tak 2x za měsíc, vždy minimálně 2 litry. V ledničce vydrží- vydržel by, kdyby vždy, až na vyjímky (sme zapomněli, no..), nebyl brzy vypit. Ideální pít v létě.

Josef:

Spařovat zázvor do limonády,veškeré ochrené látky jdou v niveč:-//

Limonáda je skvělá, už se těším až si ji dám v létě krásně vychlazenou.
Zázvoru jsem dala trochu víc a vůbec jsem ho nemusela spařovat, jen dětem jsem tam dala trošku víc vody aby je to nepálilo. :yes:

ahoj raději je lepší ta s třtinovým cukrem nebo medem a limetkou nebo citronem jaký je tam citrus záleží na chuti jednotlivce ale mám tu ještě jedno vylepšení hrst máty a máte to mnohem více svěží jinak je to opravdu skvělý recept na vyzkoušejte a ani není drahý:-)

Výborná je též s limetkou a třtinovým cukrem, vyzkoušela jsem obě, každá je výborná a každá chutná trošku jinak

asi jí vyzkouším, zrovna jsem hledal recept na tuhle limonádu;-)

Vcera jsem zazvor koupila hned vyzkousim v kaulandu je na nej akce;-)

Škoda že nemám čerstvý zázvor doma, hned bych to zkusila. Dneska jsem na něj koukaka v Kauflandu a říkala jsem si že ho na nic nepotřebuju, teď by se mě hodil.

Ono je to dost štiplavé i bez spaření :-). No taky samozřejmě záleží na množství, já mám raději štiplavější, takže dávám i víc zázvoru, než mám v receptu, ale nikdy jsem to nespařovala. Určitě je víc variant :-K

:-Ozázvor je třeba spařit vařící vodou,jinak se málo vylouhuje..

Zázvor je výborný na trávení.:yes: A tento nápoj vypadá lákavě;-)

Tématické fráze:
recept na zázvorovou limonádu, zázvorová šťáva, domácí limonáda recept, jak udělat zázvorovou limonadu, zázvorová voda, recepty na domácí limonády, domácí limonády, zázvorová šťáva recept, zázvorová voda s medem a citronem, domácí limonáda, domácí zázvorová šťáva, okurková limonáda se zázvorem, skořicová limonáda, zázvorová voda recept, zazvorova, recept domací limonady, recept na domaci zazvorovou limonadu, domácí limonády recepty, domácí limonáda s mátou, domácí limonády recept

Suroviny:
zázvor, cukr, voda minerální, šťáva citronová

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu