Domácí zmrzlina po vietnamsku (sua chua)
Objevte osvěžující chuť vietnamské domácí zmrzliny známé jako sua chua! Tento lehce nakyslý mražený dezert ze sladkého kondenzovaného mléka a jogurtu vás překvapí svou jednoduchostí i lahodnou chutí.
Suroviny pro 6 kusů
6 plastových bílých kelímků 200 ml
6kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 109 kJ / 265 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,87 g |
Tuky | 6,47 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 49 mg |
Sodík | 226 mg |
Sůl | 0,32 g |
Sacharidy | 25,87 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 27. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí zmrzlina po vietnamsku (sua chua)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WQrE
Moje poznámka
Domácí zmrzlina po vietnamsku (sua chua)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WQrE
Nejnovější recepty
Proteinový sendvič s čokoládovým cottage
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí křupky z HF
Přidáno před 7 hodinami
Rychlý borůvkový koláč
Přidáno před 10 hodinami
Letní dort s tvarohem
Přidáno před 10 hodinami
Rychlé řezy se zakysankou a ovocem
Přidáno před 11 hodinami
Listové koláčky s krémovou náplní a džemem
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
Noumik před 7 minutami
Grilovaná krkovička
Merylas před 1 hodinou
Pomazánka z pečeného vepřového masa
RendaAda před 1 hodinou
Pastýřský koláč s jehněčím nebo hovězím masem
NellaGW před 3 hodinami
Kachní stehna na žampionech
Leren před 3 hodinami
Fofr broskvový koláč
Jannybar před 3 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem
AndreaAbb před 3 hodinami
Pistáciový rychlý dort
Mart1neek před 3 hodinami
Jogurtový dort s rybízem
Mart1neek před 3 hodinami
Kakaové muffiny
Mart1neek před 3 hodinami
Tématické fráze:
zmrzlina se salkem,
domaci midlo,
domácí zmrzlina z jogurtu,
zmrzlina ze salka,
recepty na mídlo,
domácí zmrzlina,
teplá zmrzlina,
domácí zmrzlina se salkem,
salko zmrzlina,
výroba mídla,
domácí zmrzlina recept,
sua chua,
viroba zmrzliny,
viroba midla,
domácí výroba jogurtové zmrzliny,
domací zmrzlina salko,
domácí výroba jogurtů,
zmrzlina z jogurtu,
jak se vyrabí mídlo,
viroba domaci zmrzliny
Suroviny:
salko,
jogurt bílý
Komentáře (43)
moderátory prosím o zvážení - smazat nesouvisející, napadat a urážet se tu přeci nechceme....
do toho obalu od velkého jogurtu dáš 2x horkou vodu
a do obalu od mléka 1x studenou vodu
jogurt: litr mléka zahřejeme na teplotu cca 35°C (nikdy jsem to neměřila, zkusím malíčkem aby to mělo teplotu asi jako pro mimino na koupání) - dělám to v mlékovaru, rozmícháme do toho mléka cca 3 polévkové lžíce jogurtu např. dobře jogurtuje Hollandia, Activia (někdo přidává trochu Salka, já ne) naplníme skleničky,, uzavřeme, strčíme pod peřinu (zakrývám Larisou a přiklopím polštářem) a necháme 8 hodin, pěkně to zhoustne - dám do chladničky vychladit.
Activia - ohřát litr mléka, do toho jednu (opravdu jen jednu) lahvičku activiie jakékoliv, nebo jiného levnějšího mininápoje např. dobré jsou ty ochucené z Lidlu, dáme zpátky do láhve a zakryjeme zase na 8 hodin držíme v teple.
Mléko používat čerstvé - např. Beskydské v té plastové láhvi je skvělé, nebo kupuju to v umělohmotné láhvi když je akce v Lidlu
bohužel na actimel zrovna nemám