Domácí zmrzlina po vietnamsku (sua chua)
Objevte osvěžující chuť vietnamské domácí zmrzliny známé jako sua chua! Tento lehce nakyslý mražený dezert ze sladkého kondenzovaného mléka a jogurtu vás překvapí svou jednoduchostí i lahodnou chutí.
Suroviny pro 6 kusů
6 plastových bílých kelímků 200 ml
6kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 109 kJ / 265 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,87 g |
Tuky | 6,47 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 49 mg |
Sodík | 226 mg |
Sůl | 0,32 g |
Sacharidy | 25,87 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 27. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí zmrzlina po vietnamsku (sua chua)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WQrE
Moje poznámka
Domácí zmrzlina po vietnamsku (sua chua)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WQrE
Nejnovější recepty
Olivový kořen bez hnětení
Přidáno před 3 hodinami
Letní kuře z grilu s bramborami z uhlí podle šéfkuchařky z Pilsner Urquell Experience
Přidáno před 5 hodinami
Kynuté knedlíky podle Těhotnýho kuchaře
Přidáno před 9 hodinami
Cuketový perník
Přidáno před 11 hodinami
Zeleninové válečky pečené v troubě
Přidáno 6. 7. 2025 17:47
Mladé zelí s klobásou à la bigos
Přidáno 6. 7. 2025 17:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kořeněná černá čočka s mrkví
Helen.salemiynah před 34 minutami
Rybízová zmrzlina
Renata1101 před 59 minutami
Meruňkový koláč s tvarohem a drobenkou
Natina před 2 hodinami
Borůvkový koláč s tvarohem
Janicevlcice před 3 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Aruna před 4 hodinami
Vynikající pizza
bigbys před 4 hodinami
Špagety à la carbonara
Bensat před 4 hodinami
Filé z tresky zapečené v omeletě s pažitkou
Zazie před 7 hodinami
Kmínová polévka s cizrnou
Kakoska před 7 hodinami
Tématické fráze:
zmrzlina se salkem,
domaci midlo,
domácí zmrzlina z jogurtu,
zmrzlina ze salka,
recepty na mídlo,
domácí zmrzlina,
teplá zmrzlina,
domácí zmrzlina se salkem,
salko zmrzlina,
výroba mídla,
domácí zmrzlina recept,
sua chua,
viroba zmrzliny,
viroba midla,
domácí výroba jogurtové zmrzliny,
domací zmrzlina salko,
domácí výroba jogurtů,
zmrzlina z jogurtu,
jak se vyrabí mídlo,
viroba domaci zmrzliny
Suroviny:
salko,
jogurt bílý
Komentáře (43)
moderátory prosím o zvážení - smazat nesouvisející, napadat a urážet se tu přeci nechceme....
do toho obalu od velkého jogurtu dáš 2x horkou vodu
a do obalu od mléka 1x studenou vodu
jogurt: litr mléka zahřejeme na teplotu cca 35°C (nikdy jsem to neměřila, zkusím malíčkem aby to mělo teplotu asi jako pro mimino na koupání) - dělám to v mlékovaru, rozmícháme do toho mléka cca 3 polévkové lžíce jogurtu např. dobře jogurtuje Hollandia, Activia (někdo přidává trochu Salka, já ne) naplníme skleničky,, uzavřeme, strčíme pod peřinu (zakrývám Larisou a přiklopím polštářem) a necháme 8 hodin, pěkně to zhoustne - dám do chladničky vychladit.
Activia - ohřát litr mléka, do toho jednu (opravdu jen jednu) lahvičku activiie jakékoliv, nebo jiného levnějšího mininápoje např. dobré jsou ty ochucené z Lidlu, dáme zpátky do láhve a zakryjeme zase na 8 hodin držíme v teple.
Mléko používat čerstvé - např. Beskydské v té plastové láhvi je skvělé, nebo kupuju to v umělohmotné láhvi když je akce v Lidlu
bohužel na actimel zrovna nemám