Vertuta
Vertuta je tradiční pečený piroh původem z Moldávie. Může být s náplní z brynzy, cibule nebo z mletého masa. Dá se však udělat i ve sladké verzi, třeba se strouhanými jablky. Vyzkoušejte a ochutnejte moldavskou kuchyni.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 290 kJ / 4 132 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 138,68 g |
| Tuky | 270,14 g |
| Vláknina | 42,60 g |
| Cholesterol | 685 mg |
| Sodík | 2,50 g |
| Sůl | 6,29 g |
| Sacharidy | 274,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vypracujeme těsto a vyválíme z něj obdélník, který pokapeme olejem. Na něj pak poklademe vybranou náplň a pevně jej zarolujeme do spirály (jako když ždímáme prádlo).
Následně potřeme vejcem a upečeme dozlatova. Krok 2: Na brynzovou náplň smícháme brynzu s máslem.
Na masovou náplň uvaříme mleté maso, které smícháme s nadrobno nakrájenou a na másle orestovanou cibulí, dochutím a natřeme na těsto.
Na cibulovou náplň nakrájíme cibuli nadrobno, orestujeme na másle a dochutím.
Následně potřeme vejcem a upečeme dozlatova. Krok 2: Na brynzovou náplň smícháme brynzu s máslem.
Na masovou náplň uvaříme mleté maso, které smícháme s nadrobno nakrájenou a na másle orestovanou cibulí, dochutím a natřeme na těsto.
Na cibulovou náplň nakrájíme cibuli nadrobno, orestujeme na másle a dochutím.
Zveřejněno 9. 8. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vertuta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2QX
Moje poznámka
Vertuta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2QX
Nejnovější recepty
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 35 minutami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 35 minutami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 17 hodinami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 17 hodinami
Vánoční košíčky
Přidáno před 18 hodinami
Ihned vláčné kokosky
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Karlovarský knedlík
HavranPB před 8 hodinami
Vepřové kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce
BinaSa před 9 hodinami
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
PavlaJ před 11 hodinami
Smažený sýr bez smažení
Tonja před 11 hodinami
Pudinkový likér
Merylas před 12 hodinami
Mandlové rohlíčky (výborné)
shabby před 12 hodinami
Segedínský guláš
LucieDos před 13 hodinami
Houbový guláš s klobásou
Sahula před 13 hodinami
Naložená vepřová kotleta
simonadoly před 14 hodinami
Barevná kuřecí čína
lenka.s.r před 15 hodinami
Tématické fráze:
bryndzova plnka,
moldavske plnene placky,
bramborové pirohy s jablkami,
mäsová plnka,
kynuté pirohy
Suroviny:
mouka polohrubá,
vejce,
olej,
voda,
sůl,
vejce,
brynza,
máslo,
maso mleté,
cibule,
máslo,
pepř,
sůl,
kopr,
cibule,
máslo,
sůl,
pepř
Komentáře (6)