Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 994 kJ / 1 911 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 76,14 g |
| Tuky | 54,18 g |
| Vláknina | 2,20 g |
| Cholesterol | 1,58 g |
| Sodík | 799 mg |
| Sůl | 1,76 g |
| Sacharidy | 278,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu rozehřejeme na 200°C.
Krok 2: Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do husté bílé pěny, z bílků pak zvlášť ušleháme tuhý sníh. Do žloutkové hmoty přidáváme střídavě lžíci prosáté mouky a lžíci bílkového sněhu. Mícháme velice zlehka a opatrně, aby nám sníh "nespadl"!
Krok 3: Těsto rozetřeme ve stejnoměrné vrstvě na pečící papír a ihned vložíme do vyhřáté trouby. Teplotu snížíme na 180°C a pečeme, dokud povrch mírně nezrůžoví.
Krok 4: Hotový plát vyndáme, posypeme hladkou moukou a překlopíme na čistou utěrku. Papír nesundáme, položíme přes něj prázdný plech a necháme vychladnout. Tím se nám korpus krásně vyrovná.
Krok 5: Zatímco piškot chladne, uvaříme si z mléka, cukru a pudinkového prášku obvyklým způsobem hustý krém. Vlijeme ho ještě horký do kovové misky nebo rendlíku, povrch přetřeme Herou (tím zabráníme vytvoření škraloupu) a dáme chladnout nejlépe tak, že nádobu postavíme do studené vodní lázně. Také si samozřejmě můžeme pudink uvařit dříve, toto je "expresní" varianta.
Krok 6: Heru vyšleháme do pěny a postupně přidáváme zchladlý pudink (může být mírně vlažný). Vzniklý krém dosladíme podle chuti moučkovým cukrem, ale obvykle to není třeba, s uvedeným množstvím cukru v pudinku je dostatečně sladký. Rozdělíme ho do dvou misek, do jedné přidáme kakaový prášek, do druhé jahodovou tresť a barvivo.
Krok 7: V této chvíli přichází na řadu upečený plát. Opatrně z něho sloupneme pečící papír, piškot zvedneme a papír položíme pod něj (další vychytávka - pracovní plocha nám zůstane po skončení práce téměř čistá!:-)).
Krok 8: Rubovou stranu piškotu, tj. tu, ze které jsme sundali papír, potřeme větší částí jahodového krému a na něj poklademe kousky čerstvých nebo kompotovaných jahod. Nyní opatrně zarolujeme. Většinou to jde celkem snadno, korpus je díky chladnutí "pod plechem" krásně vláčný.
Krok 9: Povrch rolády potřeme krémem kakaovým, boky obsypeme kokosem nebo drobečky a roládu dozdobíme zbylým krémem. Dílo korunujeme kousky jahod.
Zveřejněno 4. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rolovaná jahůdková dobrota
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DQvy
Moje poznámka
Rolovaná jahůdková dobrota
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DQvy
Nejnovější recepty
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 46 minutami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 1 hodinou
Špaldové rohlíčky
Přidáno před 9 hodinami
Oříškové oválky
Přidáno před 12 hodinami
Americké lívance s javorovým sirupem
Přidáno před 13 hodinami
Domácí těstoviny s pečeným kuřetem
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí utopenci
mmmMichal před 9 hodinami
Rychlá rajská omáčka
vladhn před 10 hodinami
Červená polévka s pohankou
Bretik před 11 hodinami
Kokosové cukroví ze strojku
dejvi01 před 13 hodinami
České buchty
abigail.horynova před 13 hodinami
Pomazánka Palivec
Jarda1972 před 13 hodinami
Kynutý čert a Mikuláš (pajtáše)
JanaPav před 13 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Patoja před 13 hodinami
Marinovaná křidélka z horkovzdušné fritézy
Fijajda před 13 hodinami
Koule v rajdě - dietní a skvělé
Jan Nemec před 16 hodinami
Tématické fráze:
aby piškot nespadl,
jak upéct piškot aby nespadl,
jahodova esence,
rolada z kompotovanych jahod,
jak uvarit kakaovou roláda,
piškot nespadl,
jak upect piskotovy korpus aby nespadl,
piškot na pečicí papír,
kokova roláda z piškotů,
rolada jenom z bilkoveho sněhu,
babicovy dobroty - husa v troubě,
aby nespadl piškot,
jak na piškot, aby nespadl,
aby sníh nespadl,
nespadl,
jak upéct piškot, aby "nespadl"?,
piškot na pečícím papíru,
pečící papír piškot,
jak přemístit piškotový plát,
jak upést piškot aby nespadl
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka,
tuk hera,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr,
jahody,
kakao,
kokos
Komentáře (7)