Jablkový mazanec

cathleen Kuchařka: cathleen

Domácí pekárna 3 názory

Suroviny

150 ml vody
150 g strouhaných jablek
100 g rozinek
špetka soli
50 g oleje
50 g cukru
vanilkový cukr
1 vejce
2 lžičky citrónové šťávy
530 g hladké mouky
10 g čerstvého droždí
skořici nebo citrónovou kůru
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do pekárny (tekuté, sypké) a zapneme program Sladký (nebo jiný, určený k přípravě a pečení kynutého sladkého bochníku), pokud nemáme, použijeme Základní program.

  2. Po třetím hlazení můžeme vytáhnout háky, v buchtičce pak nebudou velké díry.

  3. Pečení ukončíme už po 40 minutách, píchnutím špejle zkontrolujeme, jestli je mazanec upečený. Pak ho opatrně vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce.

Poznámka

Mazanec je měkounký, málo sladký a díky jablkům vlhčí, výborný i bez másla.

Recept ze stránek http://www.pekarnomanie.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Jablkový mazanec

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    barvys: samozžejmě, že s droždím, které v surovinách původně napsáno bylo:-(( Asi vypadlo při přechodu na nový vzhled stránek. Dopíšu ho tam, díky za upozornění :-K

    Odpovědět

  • barvys barvys(neregistrovaný)

    Jen otázka. Pečeme bez prdopeče a droždí?

    Odpovědět

  • popoluska340 popoluska340

    Tak toto upeciem z mojej bezlepkovej muky.Hned by som si dala.:-))

    Odpovědět

Tématické fráze: sladký chleb z pekárny velikonoční mazanec top recepty mazanec s jablkem jabkový mazanec

Zapomněl/a jsem heslo