Postup přípravy
Krok 1: Do pekáče rozložíme vedle sebe silnější plátky vepřového masa, osolíme, opepříme a na to navrstvíme asi centimetrovou vrstvu cibule nakrájené na kolečka a druhou centimetrovou vrstvu nastrouhaného eidamu.
Krok 2: Na každý plátek masa dáme kousek másla a mírně posypeme paprikou. Připravíme si vývar ze 1/4 l vody a 1 kostky masoxu, vývarem maso podlijeme a necháme hodinu péci. Podáváme teplé. Příloha: hranolky, brambory atd.
Zveřejněno 8. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hradní jídlo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l5XM
Moje poznámka
Hradní jídlo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l5XM
Nejnovější recepty
Cizrna na italský způsob
Přidáno před 2 hodinami
Křehký koláč s hroznovým vínem
Přidáno před 5 hodinami
Palačinky s jablky a křupavou drobenkou
Přidáno před 12 hodinami
Bábovka s čokoládovými kaštany
Přidáno před 20 hodinami
Arabská čočka se špenátem, paprikami a kořením
Přidáno 8. 9. 2025 06:02:58
Mrkvová pomazánka s vajíčkem a sýrem
Přidáno 7. 9. 2025 14:52:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
renatalonginova před 22 minutami
Pečená švestková povidla
Vlastimilka před 32 minutami
Nadýchané kefírové lívance
Markeeta před 41 minutami
Žampionovo-koprová omáčka
1.Ditouche před 1 hodinou
Strouhaný koláč s banánovou náplní
1.Ditouche před 1 hodinou
Hovězí guláš na pivu zahuštěný bramborou
1.Ditouche před 1 hodinou
Zelný salát s paprikou a křenem
xpepinox před 1 hodinou
Americké brambory pečené v tatarce
Martinka k. před 4 hodinami
Cukety na plechu
Tajemnost před 4 hodinami
Zapečené brambory s cuketou a smetanou
Tajemnost před 4 hodinami
Tématické fráze:
recepty pro cukrovkare,
recepty do 30 kč,
hradní maso,
recept na karpáčo,
farářovo tajemství recept,
jídlo z vepřového masa,
recept farářovo tajemství,
recepty jídel,
talián recept,
recepty za 30 kč,
karpáčo recept,
hradní řízek,
recepty hotových jídel,
uprava talianu,
pitipana,
jidla z vepřové kyty,
recepty jídel pro cukrovkáře,
top recepisy,
karpáčo,
paprikookurky
Suroviny:
sýr eidam,
cibule,
máslo,
pepř,
sůl,
olej,
masox,
voda
Komentáře (55)
pretože ten masox je esencia akurát tak pre lúzu