Broskvová bublanina
Hrníčková bublanina s broskvemi je rychlý a osvědčený recept, který zvládne každý. Stačí pár základních surovin, zralé ovoce a chvilka času. Výsledkem je voňavý, vláčný koláč ideální ke kávě i pro nečekanou návštěvu.
Suroviny pro 1 plech
plech o velikosti 25 × 35 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 778 kJ / 4 727 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 97,04 g |
Tuky | 157,68 g |
Vláknina | 18,75 g |
Cholesterol | 792 mg |
Sodík | 411 mg |
Sůl | 0,88 g |
Sacharidy | 720,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu včas předehřejeme na 200 °C.
Krok 2: Broskve vypeckujeme a nakrájíme na plátky.
Krok 3: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
Krok 4: Mouku promícháme s kypřicím práškem a prosejeme.
Krok 5: Žloutky vyšleháme s cukrem. Přidáme olej, mouku s kypřicím práškem, mléko a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.
Krok 6: Těsto nalijeme na připravený plech a poklademe broskvemi.
Krok 7: Plech vložíme do trouby a pečeme na 200 °C zhruba 25 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do bublaniny a po vytažení musí být suchá, bez drobečků.
Krok 8: Před podáváním můžeme bublaninu posypat moučkovým cukrem.
Zveřejněno 11. 9. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Broskvová bublanina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2k2P
Moje poznámka
Broskvová bublanina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2k2P
Nejnovější recepty
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 2 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 2 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 6 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 7 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 14 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cibulová polévka s česnekem
Kajkajak před 21 minutami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Fitulka před 2 hodinami
"Škvarková" pomazánka z pohanky
janatka před 2 hodinami
Vepřové kostky po srbsku
Zuzkapumanek před 3 hodinami
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 4 hodinami
Sýrová roláda
Fitulka před 4 hodinami
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 4 hodinami
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 6 hodinami
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 6 hodinami
Tématické fráze:
bublanina s broskvemi,
buchta s broskvemi,
broskvová buchta,
brosková bublanina,
brosková buchta,
pečeme s broskvemi,
bublanina s broskvema,
bublanina z meruněk,
rybízová bublanina s tvarohem,
broskvová buchta s tvarohem,
kolac s broskvema,
buchta s broskvema,
bublanina,
hrníčkový broskvový koláč,
buchta s tvarohem a broskvemi,
broskvová bublanina s tvarohem,
broskovy kolac,
broskvová,
ovocná bublanina s tvarohem,
hrnková bublanina recept
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
olej,
mléko,
mouka polohrubá,
kypřící prášek,
broskve
Komentáře (12)
Pokud možno oloupat.
Tvrdší plody okrájet nožem nebo škrabkou, pokud to jde.
Broskve podle velikosti naměsíčkovat na čtvrtky popř. na šestiny či osminky