Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Broskvová bábovka

Bábovka plná šťavnatých broskví a křupavých ořechů se hodí nejen na sváteční stůl. Stejně dobře doplní odpolední kávu i posezení s přáteli. Vůně skořice a másla přiláká mlsné strávníky už během pečení.

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie28 750 kJ /
6 871 kcal
Bílkoviny142,24 g
Tuky316,18 g
Vláknina38,75 g
Cholesterol 1,16 g
Sodík 384 mg
Sůl1,11 g
Sacharidy844,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maslo s cukrom a vanilkovým cukrom vyšľaháme do peny. Postupne pridáme vajíčka, každé dobre zašľaháme. Krok 2: Vmiešame múku s práškom do pečiva, škoricou, soľou a primiešame orechy. Podľa potreby zriedime cesto mliekom, ale opatrne, cesto má byť hutnejšie, nie riedke, nemá sa liať. Krok 3: Nakoniec jemne vmiešame narezané broskyne. Krok 4: Cesto vlejeme do vymastenej bábovkovej formy a pečieme pri 160 °C cca 60 minut.

Zveřejněno 24. 8. 2015

Poznámka autorky tejaja

Recept je z knihy Encyklopédia múčnikov.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvová bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LR3p

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvová bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LR3p

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

spagetka: :-D:-D

tejaja: Talířek mi vrať - tím chci říct, že mám tři ty samé:-D:-D:-D:-D. Jinak vyzkouším, neb bábovky můžem ;-);-);-);-);-):yes::yes::yes::yes:

Coleta: Nie, nie je mokrá. Len je dôležité nakrájať broskyne skutočne na malé kúsky. Pečením sa prebytočná voda z nich vyparí. ;-) Ovšem, u nás sa málokedy stane, aby ostalo do druhého dňa.;-)

Určitě moc dobrá:yes::yes:

Chtěla jsem se zeptat, není druhý den bábovka hodně mokrá, že se rozpadá. Něco podobného jsem jednou pekla a ovovce buchtu doslova rozmočilo. Díky, jinak vyzkouším.

Krásně ovocná bábovka! :yes:;-)

Mńam :yes:

Tématické fráze:
broskvová bábovka, brosková bábovka, bananovo broskvova babovka, broskynova babovka, ovocná bábovka s broskvemi, babovka mokra, broskvová třená buchta, bábovka s broskvemi, broskvova buchta smetanova, broskvova nabovka, recept na broskvovou bábovku, hodne mokra babovka

Suroviny:
mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, skořice mletá, máslo, cukr krystal, sůl, cukr vanilkový, vejce, ořechy sekané, broskve, mléko, tuk

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu