Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 25 220 kJ / 6 028 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,73 g |
| Tuky | 291,06 g |
| Vláknina | 10,70 g |
| Cholesterol | 1,66 g |
| Sodík | 5,14 g |
| Sůl | 0,44 g |
| Sacharidy | 779,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cukr, máslo, vejce, žloutky a med ušleháme nad parou do zhoustnutí (asi 10 min).
Krok 2: Vmícháme mouku se sodou, nejdříve háky, pak vařečkou.
Krok 3: Přímo na pečícím papíře odvážíme půlku těsta = 320 g
Krok 4: Přes rozstříhnutý mikrotenový sáček rozválíme na velikost plechu. Pracujeme poměrně rychle, čím víc je těsto chladnější, tím hůř se vyvaluje. Tlustší kousky krajů můžeme seříznout a těstem nastavit chybějící část plátu.
Krok 5: Pláty po jednom upečeme při 180°C/8-10min. Hotové skládáme na sebe na rovnou plochu.
Krok 6: Cukr na krém zkaramelizujeme. Vlijeme mléko se žloutky a pudinkem a za stálého míchání rozvaříme. V ještě teplém krému rozpustíme máslo a pak krém necháme trochu vychladnout.
Krok 7: Lžící ho naneseme na oba pláty a ty položíme na sebe.
Krok 8: Povrch posypeme kakaem nebo Grankem a medovník necháme provlhnout do druhého dne. Okrojíme okraje, úhledně nakrájíme a můžeme podávat.
Zveřejněno 17. 12. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medovník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZWG
Moje poznámka
Medovník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZWG
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 5 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 19 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 22 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 23 hodinami
Salát Emerald
Přidáno 20. 12. 2025 10:41:55
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vinná klobása se žampiony, sýrem a šunkou
Sahula před 2 minutami
Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou
Sahula před 50 minutami
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 2 hodinami
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 3 hodinami
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 3 hodinami
Vánočka III
Marcela.Ma. před 5 hodinami
Kapří hranolky
loing před 14 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 14 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 14 hodinami
Tématické fráze:
medovník recept,
nejlepší medovník na plech,
medovník,
náplň do medovníku,
recept na medovnik,
medovník na plech,
medovnik cena,
medovník prodej,
medovník nápln,
recept medovník,
cena medovníku,
předpis na medovník,
prodej medovníku,
náplň medovník,
medovník s pudinkem,
krém do medovníku,
medovník recepty,
krém na medovník,
medovník předpis,
recepty na medovník
Suroviny:
cukr moučkový,
máslo,
žloutek,
med,
mouka hladká,
soda jedlá,
cukr krystal,
mléko,
žloutek,
pudink vanilkový,
máslo
Komentáře (33)
Těsto se lepí přirozeně, proto ho vyvaluji mezi dvěma mikroteny. A po pečení samozřejmě tvrdé je - to není chyba!
Fotky s postupem jsem dávala na http://www.toprecepty.sk/recept/1257-medovnik/, nechtěla jsem sem dávat stejné...a děkuju
Jestli Catleen dovolí, tak sem dám ještě pár fotek z přípravy.
Ale psalas, že dáváš + a přidáš fotečku (tak jsem myslela, že toho, který se dnes chystáš péct).
Tak ať se ti zase povede a sousedka má radost!