Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 247 kJ / 4 600 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,48 g |
Tuky | 306,16 g |
Vláknina | 14,40 g |
Cholesterol | 2,05 g |
Sodík | 753 mg |
Sůl | 1,76 g |
Sacharidy | 366,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky postupně vymícháme s olejem do pěny.
Krok 2: Bílky vyšleháme s cukrem dotuha. Nejprve si trochu vvyšlehám bílky a potom přidávám postupně cukr, že je vše v pořádku poznám, když zvednu šlehač a na sněhu zůstanou pevné špičky.
Krok 3: Mouku smíchám s kakaem a přidáme ke směsi žloutků a oleje, nakonec opatrně přimícháme sníh z bílků.
Krok 4: Nalejeme do formy ( cca 25-28 cm) a pečeme asi 50 minut na 180°C (horkovzdušná).
Krok 5: Po vychladnutí dort rozříznu, potřu marmeládou a nazdobím šlehačkou.
Zveřejněno 30. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sachrův dort po česku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O8lG
Moje poznámka
Sachrův dort po česku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O8lG
Nejnovější recepty
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta podle ČSN
Přidáno před 2 hodinami
Bramborová kaše zapečená s hermelínem
Přidáno před 10 hodinami
Křehký štrúdl
Přidáno před 10 hodinami
Aspik s vajíčkem
Přidáno před 13 hodinami
Cuketové vafle se smaženým květem
Přidáno před 13 hodinami
Brokolicové mini kuličky jako pohoštění
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fazolkový salát
Vlasta159 před 4 hodinami
Rajčatové chutney
BlaV. před 12 hodinami
Švestkový kompot
Backurka před 13 hodinami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
Mondulka1981 před 14 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
DavidVolvo před 15 hodinami
Omáčka na špagety s cuketou
Majkaa před 16 hodinami
Salát Coleslaw
Kristina1 před 17 hodinami
Zeleninová polévka s cizrnou
Pepajz před 17 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
Pepajz před 17 hodinami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
kohpet před 17 hodinami
Tématické fráze:
výborný sachrův dort,
brynzové halušky originál recept,
jednoduchý sachr dort,
sachr dort od karolíny,
hrníčkový sachr dort,
hrníčkový sachr,
halušky originál recept,
sachr dort recept original,
falešný sachr dort,
výborný sachr dort,
hrníčkový dort,
sachr dort originál,
jednoduchý sachrův dort,
falešný sacher dort,
sachr dort,
sachr dort s olejem,
pravý sachr dort recept,
recept sachr originál,
sachr dort hrničkový,
jednoduchý sachr
Suroviny:
cukr krupice,
mouka hladká,
mouka hrubá,
vejce,
olej,
kakao,
šlehačka,
džem malinový,
ovoce,
zdobení filigránky
Komentáře (21)
Cathleen - u nás syrové - halušky, vařené - placky a totéž do celého pekáče - bramborák a v létě se švestkama sladkej bramborák
Jééé dortík jsem nehodnotila
Spagi, u nás doma se plackám z vařených brambor říkalo bramborové placky a ty ze syrových byly bramboráky....u manžela doma přesně naopak
S těmi jinými názvy - jako např placky, bramboráky - my jim říkáme halušky, je to těžší, prostě musíš zadat víc variant, a hlavně v rozšířeném vyhledavači suroviny třeba bramb., pak ti vyjedou všechny názvy.
Ono nikde není řečeno, že jen ten jeden jediný název, na který jsi zvyklá, je správný ... liší se to od krajů, rodiny, zvyklostí atd...a je potřeba být tolerantní ke zvykům toho kterého kuchaře
obrázek Sachru pro představu www.tyden.cz/obrazek/original-sacher-torte-48fe01db0808b.jpg