Langoše (na týden)
Toto těsto na langoše je skvělé, protože vydrží až týden v lednici. Můžeme ho tedy připravit předem a odebírat po částech podle potřeby. Díky kynutí v lednici se těsto krásně zpevní a dobře se s ním pracuje. Langoše můžeme podávat nasladko i naslano.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 561 kJ / 4 197 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 143,50 g |
Tuky | 55,30 g |
Vláknina | 32,40 g |
Cholesterol | 120 mg |
Sodík | 5,92 g |
Sůl | 14,75 g |
Sacharidy | 765,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse v mléku rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a umícháme těsto.
Krok 2: Hned po umíchání těsto vytáhneme, dáme do dostatečně velkého sáčku nebo krabičky s víčkem a uzavřené uložíme do lednice, kde nakyne (pozor na prasknutí příliš těsně utaženého sáčku). Použít se dá už druhý den.
Krok 3: Nožem ukrojíme potřebný kus těsta, z něj nakrájíme kousky na langoše. Mělký talíř lehounce vymažeme olejem, položíme na něj kousek těsta a naolejovanými prsty ho roztáhneme do tenka. (Oleje se není nutné bát, langoše se v něm přece pak i smaží). Těsto se vůbec nebude lepit a je nádherně poddajné.
Krok 4: Langoše usmažíme v oleji na pánvi, na talíři pak ubrouskem lehce odsajeme přebytečný tuk a můžeme je potírat dle chuti.
Krok 5: Můžeme je připravit na sladko – potřít je marmeládou, nebo zvolit slanou variantu – nejčastěji česnek, kečup a strouhaný sýr.
Zveřejněno 11. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Langoše (na týden)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jPGy
Moje poznámka
Langoše (na týden)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jPGy
Nejnovější recepty
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka
Komtesina před 2 hodinami
Koláč ze zakysané smetany s tvarohem a povidly
Lucka 12 před 3 hodinami
Srnčí guláš na červeném víně
Sahula před 3 hodinami
Hovězí roštěná na houbách s grilovanými bramborami
Sahula před 4 hodinami
Vepřová játra na zeleném pepři
Sahula před 4 hodinami
Rybičková pomazánka
Kajkajak před 4 hodinami
Zelná pečeně
radekfiala před 4 hodinami
Pečené zelníky se slaninou
radekfiala před 4 hodinami
Kuřecí roláda s játry
Sahula před 5 hodinami
Žampiony plněné vepřovým mozečkem
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 5 hodinami
Tématické fráze:
langoše recept,
langoše do lednice,
recept langoše,
recept na langoše,
langoše z lednice,
langoše recepty,
těsto na langoše v lednici vydrží,
recept langose i na druhy den,
měkké langoše,
recepty na langoše,
jak delat langose,
nejlepší langoše recept,
langoše ze sacku,
těsto na langoše které vydrží v lednici,
langoše těsto do lednice,
langoše co vydrží v lednici,
langoše,
langoše kynuté v lednici,
langoše lednice,
měkký langoš
Suroviny:
mléko,
smetana,
mouka hladká,
droždí,
sůl
Komentáře (23)
marcela: vidíš - a já zásadně
Droždí nejsou potřeba kvanta (kostka), protože těsto kyne dlouhou dobu v lednici.
ja mam skoro stejny recept jako semka pridala Cathleen a pouzivam "heavy cream" - tedy 36% (ziju v USA) a nema to chybu.
Těsto je fantastické - první den lepí, kynutím v chladu lednice se zpevní a je tvárné jako měkká plastelína. Zakryté proti osýchání vydrží opravdu týden a my si, když nás chytne chuť, uděláme v rychlosti třeba jeden, dva langoše.