Suroviny
Porce: 12 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 58 010 kJ / 13 865 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 220,98 g | 
| Tuky | 783,86 g | 
| Vláknina | 23,16 g | 
| Cholesterol | 1,29 g | 
| Sodík | 9,72 g | 
| Sůl | 14,42 g | 
| Sacharidy | 1 469,98 g | 
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 180°C a 2 dortové formy vel. 20 cm lehce vymažeme a vysypeme moukou.
V větší míse nebo v míse kuchyňského robotu smícháme olej, podmáslí, vejce, barvivo, ocet a vanilku. Krok 2: Ve jiné míse smícháme mouku, cukr, sodu, sůl a kakao a přidáme do olejové směsi, promícháme, dokud se suroviny nespojí a nevytvoří hladké těsto.
Těsto rozdělíme rovnoměrně do připravených forem. Krok 3: Pečeme cca 30 minut nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed dortu není po vytažení suchá.
Necháme vychladnout ve formách, cca 15 minut, potom vyndáme z formy a necháme zcela vychladnout. Krok 4: Krém:
V míse kuchyňského robotu nebo ručním mixerem nejdříve ušleháme sýr a máslo na středním stupni, dokud nebude máslo se sýrem nadýchané. Přidáme cukr a promícháme, až se suroviny spojí.
Potom zvýšíme rychlost a šleháme až bude krém nadýchaný.
Nakonec přidáme vanilkový extrakt a naposledy ještě pořádně promícháme.
Pokud je třeba, necháme krém před zdobením lehce ztuhnout v lednici. Krok 5: Krémem ozdobený dort posypeme nasekanými ořechy.
- na obarvení dortu by mělo stačit 1/2 až 1 lžička gelového barviva. Začneme 1/2 lžičky a potom opatrně přidáváme více gelu, až dosáhneme požadované barvy.
Zveřejněno 15. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Valentýnský dort „červený samet“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5gJY
Moje poznámka
					
				
Valentýnský dort „červený samet“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5gJY
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 13 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 21 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 2 minutami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 9 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 11 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 12 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 12 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 13 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 14 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 14 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 15 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 15 hodinami
						Tématické fráze:
						
							valentynsky dort, 
						
						
							cerveny dort, 
						
						
							červený sametový dort, 
						
						
							dort srdce obrázky, 
						
						
							valentynsky dort obrázky, 
						
						
							červený piškot, 
						
						
							valentýnský čokoládový dort, 
						
						
							red velvet s červenou řepou, 
						
						
							recept na červený dort, 
						
						
							dorty srdce obrázky, 
						
						
							valentynsky obrázky, 
						
						
							sametovy dort, 
						
						
							cerveny samet, 
						
						
							red velvet dort s červenou řepou, 
						
						
							sametovy červený dort, 
						
						
							red velvet recept, 
						
						
							cerveny dorrt, 
						
						
							red velvet valentýnský dort, 
						
						
							valentynsky dort recept, 
						
						
							dort červený
						
					
						Suroviny:
						
							mouka hladká, 
						
						
							cukr, 
						
						
							soda jedlá, 
						
						
							sůl, 
						
						
							kakao, 
						
						
							olej rostlinný, 
						
						
							podmáslí, 
						
						
							vejce, 
						
						
							potravinářské barvivo červené, 
						
						
							ocet, 
						
						
							extrakt vanilkový, 
						
						
							ořechy vlašské, 
						
						
							sýr smetanový, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							máslo, 
						
						
							extrakt vanilkový
						
					
	
			
	
	
	
	
Komentáře (5)
Ubrat cukru asi prospěje nejen zdraví strávníků a celkové chuti, i když podle obrázku korpus nevypadá, že by vůbec nevyskočil, je tam na málo mouky poměrně dost sody jakožto kypřidla
Osobně bych raději zvolila jiný recept