Suroviny
Porce: 12 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 58 010 kJ / 13 865 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 220,98 g |
Tuky | 783,86 g |
Vláknina | 23,16 g |
Cholesterol | 1,29 g |
Sodík | 9,72 g |
Sůl | 14,42 g |
Sacharidy | 1 469,98 g |
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 180°C a 2 dortové formy vel. 20 cm lehce vymažeme a vysypeme moukou.
V větší míse nebo v míse kuchyňského robotu smícháme olej, podmáslí, vejce, barvivo, ocet a vanilku. Krok 2: Ve jiné míse smícháme mouku, cukr, sodu, sůl a kakao a přidáme do olejové směsi, promícháme, dokud se suroviny nespojí a nevytvoří hladké těsto.
Těsto rozdělíme rovnoměrně do připravených forem. Krok 3: Pečeme cca 30 minut nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed dortu není po vytažení suchá.
Necháme vychladnout ve formách, cca 15 minut, potom vyndáme z formy a necháme zcela vychladnout. Krok 4: Krém:
V míse kuchyňského robotu nebo ručním mixerem nejdříve ušleháme sýr a máslo na středním stupni, dokud nebude máslo se sýrem nadýchané. Přidáme cukr a promícháme, až se suroviny spojí.
Potom zvýšíme rychlost a šleháme až bude krém nadýchaný.
Nakonec přidáme vanilkový extrakt a naposledy ještě pořádně promícháme.
Pokud je třeba, necháme krém před zdobením lehce ztuhnout v lednici. Krok 5: Krémem ozdobený dort posypeme nasekanými ořechy.
- na obarvení dortu by mělo stačit 1/2 až 1 lžička gelového barviva. Začneme 1/2 lžičky a potom opatrně přidáváme více gelu, až dosáhneme požadované barvy.
Zveřejněno 15. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Valentýnský dort „červený samet“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5gJY
Moje poznámka
Valentýnský dort „červený samet“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5gJY
Nejnovější recepty
Tenké palačinky plněné tvarohem
Přidáno před 12 hodinami
Olivový kořen bez hnětení
Přidáno před 16 hodinami
Letní kuře z grilu s bramborami z uhlí podle šéfkuchařky z Pilsner Urquell Experience
Přidáno před 18 hodinami
Kynuté knedlíky podle Těhotnýho kuchaře
Přidáno před 22 hodinami
Cuketový perník
Přidáno 7. 7. 2025 06:03
Zeleninové válečky pečené v troubě
Přidáno 6. 7. 2025 17:47
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťavnaté karbanátky se sýrem
Markeeta před 5 minutami
Brusinky z rybízu
sidonie před 41 minutami
Chutné vafle
Eliška před 46 minutami
Tvarohová bublanina s ovocem
VeronikaHa před 10 hodinami
Babiččiny kynuté borůvkové knedlíky
iveta.kroul před 11 hodinami
Špenátová polévka
Valis před 11 hodinami
Rybí pomazánka moje
Valis před 11 hodinami
Kuřecí BBQ křidélka
Pedros před 13 hodinami
Kořeněná černá čočka s mrkví
Helen.salemiynah před 13 hodinami
Rybízová zmrzlina
Renata1101 před 14 hodinami
Tématické fráze:
valentynsky dort,
cerveny dort,
červený sametový dort,
dort srdce obrázky,
valentynsky dort obrázky,
červený piškot,
valentýnský čokoládový dort,
red velvet s červenou řepou,
recept na červený dort,
dorty srdce obrázky,
valentynsky obrázky,
sametovy dort,
cerveny samet,
red velvet dort s červenou řepou,
sametovy červený dort,
red velvet recept,
cerveny dorrt,
red velvet valentýnský dort,
valentynsky dort recept,
dort červený
Suroviny:
mouka hladká,
cukr,
soda jedlá,
sůl,
kakao,
olej rostlinný,
podmáslí,
vejce,
potravinářské barvivo červené,
ocet,
extrakt vanilkový,
ořechy vlašské,
sýr smetanový,
cukr moučkový,
máslo,
extrakt vanilkový
Komentáře (5)
Ubrat cukru asi prospěje nejen zdraví strávníků a celkové chuti, i když podle obrázku korpus nevypadá, že by vůbec nevyskočil, je tam na málo mouky poměrně dost sody jakožto kypřidla
Osobně bych raději zvolila jiný recept