Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hřiby v sýrovo solamylovém těstíčku

Milujete obalované, smažené houby? Vyzkoušejte místo trojobalu připravit sýrové těstíčko. Křupavé, vláčné a nadýchané těstíčko s kmínem, solamylem a petrželkou perfektně doplní chuť lesních hub.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4-6 porcí

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 116 kJ /
2 657 kcal
Bílkoviny38,63 g
Tuky232,63 g
Vláknina25,23 g
Cholesterol 114 mg
Sodík 1,11 g
Sůl2,65 g
Sacharidy89,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smetanu prošleháme se solamylem, kmínem, solí a petrželkou. Přidáme nastrouhaný sýr a umícháme těstíčko hustější konzistence. Krok 2: Zdravé, tvrdé kloboučky nakrájíme na plátky silné 1,5 cm. Namáčíme je do těstíčka a pozvolna smažíme ve vyšší vrstvě rozehřátého tuku do zlatavé barvy. Krok 3: Po usmažení je klademe na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk. Krok 4: Můžeme podávat se zeleninovou oblohou a pečivem nebo s bramborovou kaší.

TIP: Co dalšího připravit z hříbků

Zveřejněno 7. 9. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ORQE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ORQE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Anna Kocikova:zdravím škoda že už unás houby přestali rust snad příští rok.:yes:

kutil25:Děkuji:-KSice klasila trojobal je velice dobrá,ale to je zase takové menší přechucení:-)

výborný a chutný recept.

Kelisova::-K

hříbky jsou ;-):yes: ,tak není co řešit :-) ,zítra zkusím :-p;-):-8:yes:

Všem děkuji:-KJsem ráda,že Vás recept zaujal:-)

Také vyzkouším, jen ještě najít nějaký hřib :-):yes:+

musim to vyskoušet až budou hřiby.

Až začnou u nás konečně růst houby, určitě vyzkouším :yes::yes::yes:

sbíhají se mi sliny:yes::-D ale nemám ty houby:-S v sobotu jsme byli 3 hodiny v lesích a věř nebo né, ale ani prašivka;-) Lesy na úštěcku vypadají jako na jaře. Jsem z toho úplně mimo, ale procházka to byla krásná;-)

I já chci do lesa na houby... a pak bych si je připravila jako ty, moc se mi líbí na tom talíři:yes:

K neuvěření - u nás stále nic:-( - ale řízečky:yes:, snad se taky dočkám

Tématické fráze:
hribky v testicku, houby v syrovém těstíčku, recepty z hřibů, houby v těstíčku, ktere hriby muzeme smazit, hriby v sýrovém těstíčku, smazene hriby vtesticku, hřiby recept, hrib kovář v trojobalu, smažené hribky v syrovem těstíčku, uterky s hřiby, smazeni hřibů, bedly v těstíčku sýrovém, hrib na smazeni, smazeny syr v solamylovem testicku, těstíčko a smažené hřiby, hříbek v těstíčku, syrove těstičko, utěrka hřiby, hřiby smažení

Suroviny:
nožička vepřová, smetana na vaření, sýr strouhaný, solamyl, petrželka, kmín drcený, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu