Postup přípravy
Zveřejněno 15. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pavlišov
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJBD
Moje poznámka
Pavlišov
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJBD
Nejnovější recepty
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno před 10 hodinami
Rybí závitek z makrely
Přidáno před 10 hodinami
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno před 11 hodinami
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno před 11 hodinami
Koláčky s tvarohem a kiwi
Přidáno před 11 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a žampiony
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí naložené, v jednom pekáčku upečené
fossa před 28 minutami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Suumaa před 9 hodinami
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
Martina5672 před 9 hodinami
Dort z palačinek
Martina5672 před 9 hodinami
Řezy raffaelo
Martina5672 před 9 hodinami
Tažený štrúdl
Lenuus před 10 hodinami
Jablkový perník
collins před 11 hodinami
Přírodní kotlet s žampiony
DavidVolvo před 13 hodinami
Vepřový pörkölt s nokedli
caprioli před 15 hodinami
Zeleninová polévka s fazolemi a špenátem
Kajkajak před 16 hodinami
Tématické fráze:
knedlo-vepřo-zelo dle našich babiček,
řízek pavlišov,
upicky rizek,
řízek s knedlíkem,
hospoda pavlišov,
řízek se zelím,
fisch and chips,
pavlišov řízek,
vepřový řízek pavlišov,
smažené ondraše,
úpický řízek recept,
pavlišov hospoda,
pavlisovak,
řízek s knedlíkem a zelím,
řízek s knedlíkem a se zelím,
fisch and chips recept,
řízek se zelím a knedlíkem,
smažený řízek pavlišov,
smažený řízek s knedlikem a zelím,
pavlišovák recept
Suroviny:
řízky,
knedlík houskový,
zelí kysané
Komentáře (53)
Ale mám ještě zvláštnější kombinaci - vyprávěla mi jedna známá, jak se její, tehdy ještě nastávající, těšil na návštěvu ke své tetě na řízek. Překvapení pro ni bylo obrovské - jednalo se o smažený řízek s knedlíkem a prý rozředěnými povidly (asi omáčka na černo) - prý vůbec neměla odvahu to ochutnat.
Navíc suché se to nejí!!! V originále se to polévá omastkem, nebo sádlem, ale my jsme to dovedli k dokonalosti a dělá se k tomu vepřová šťáva a potom nejsou ty knedlíky tak suché
p.s. Nejlepší Pavlišov dělají v restauraci U svaté Magdaleny v Jetřichově
Já se jen divím, že ještě nejste zaregistrován a nedáváte sem recepty ... myslím si, že jste určitě skvělý kuchař
Ale je to už úplne mimo...jeden známy zásadne jedáva kapra na Vianoce s hráškovou ryžou...
Bibinko, na kuřeti s nádivkou, knedlíkem (převážně bramborovým) a se zelím jsem vyrostla
Boubelindo - čím mastís ty knedlíky? Sádlem s cibulkou nebo máslem?
Boubelindo, jakej je to kraj, nebo oblast?
Ale proti chuti ...