Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Suchý koláč s tvarohem

Zveme vás na skvělý koláč s tvarohem, který se stane příjemnou tečkou na vašem jídelníčku. Jeho zhotovení zvládnou i začátečníci za pár chvil. Příště ho můžete obměnit tím, že místo tvarohu použijete strouhaná ochucená jablíčka.

Hodnocení receptu je 5,0 (50×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 447 kJ /
6 321 kcal
Bílkoviny144,43 g
Tuky190,19 g
Vláknina27,00 g
Cholesterol 347 mg
Sodík 790 mg
Sůl2,45 g
Sacharidy994,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Plech s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 2: Smícháme mouku, cukr a prášek do pečiva. Heru dáme na chvíli do mrazáku, aby se lépe strouhala. Krok 3: Na tvarohovou náplň smícháme tvaroh, moučkový cukr, mléko, vejce a vanilkový cukr a ušleháme ve šlehači. Nakonec přidáme hrst hrozinek. Krok 4: Polovinu suché moučné směsi nasypeme na plech a lžící na něj klademe tvarohovou náplň. Krok 5: Tvaroh zasypeme zbytkem sypké směsi. Nakonec nahoru nastrouháme mírně zmrzlou Heru. Krok 6: Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme do růžova.

TIP: Hrnková buchta s tvarohem

Zveřejněno 20. 4. 2009

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj- Doporučené recepty-paní Věra Zubcová z Náchoda.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Suchý koláč s tvarohem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r0gK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Suchý koláč s tvarohem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r0gK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (80)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Výborný recept a vynikající koláč. Opravdu jednoduchý a za chvilku hotový. Děkuji.:-)

tento recept znám,taky jsem ho pekávala je moc dobrý a vláčný

Jani, tak nevím, co tam bylo před tím, zdas to opravila, protože 500 dkg asi néééé;-);-);-)

Jana Remkova: Jani,myslím,že to tam původně bylo dobře;-)50dkg což je 500g.Nikdo celou dobu neměl problém.myslím,že erika se přehlédla a tím se vše zamotalo;-),ale i to se stává,měla jsi to dobře;-):yes:

Simona Skolakova: No, problém je asi v tom, že jsem si zvykla všechno převádět na gramy :-D..

50 gramu nebo 500gramu tvarohu? zda se mi to hodně řídké ta hmota.
:-p

Erika: určitě 500!! Omlouvám se, opravím!!:-Q

Dagmar Neuwirthová 24. 9. 2016 13:59
dělám ho už x let,vynikalící.<3:-)

LLenule: Je už to docela dávno, co jsem ho dělala, ale myslím, že jsem použila tvaroh z vaničky :-)

Jaký dáváte tvaroh ve vaničce nebo v alobale? Jaký je lepší?

Já ho mám v receptech po mamince jako "Anežku". Dělala jsem ho už mnohokrát, je výbornej a ještě lepší druhý den :-p. Nikdy se mi nesypal :-):-)):-K

Hrašuľka.Hrašuľka: No, ten koláč se objevuje v mnoha verzích, to je pravda. Dělala jsem i jeden podobný, ale pravda je, že se mi trochu sypal. Tenhle držel formu :-)

Hrašuľka.Hrašuľka 6. 3. 2014 22:47
Jana Remkova: Prečítala som si to tu všetko a niečo mi to pripomínalo. Dostala som od kamarátky recept, ktorý je veľmi pododbný, ako ten tvoj. Rozdiel je asi takýto: miesto celej hery 100 g masla, ktoré sa ale zapracuje do sypkej časti, teda sa urobí drobenka a z tej sa polovica nasype na vymazaný plech, alebo na pečiaci papier. Na to ide tvaroh, naň akékoľvek drobné ovocie, alebo hrozienka a na to druhá časť drobenky.
Ostatné suroviny sú totožné, len je tu poznámka, že upečený koláč treba nechať odstáť niekoľko hodín na chladnom mieste.
Keď si dám dohromady skúsenosti dievčat tu v komentíkoch, tak sa mi to kryje.
Musím ho už vyskúšať aj ja a potom uvidím.
Ale to vlastne budem musieť robiť naraz oba :-D:-D:-D

Inecka: Děkuji :-)

Jednoduchý a výýýýborný, za půl hodiny už nebyl :-8:-p:yes::yes:,bodík odkliknutý a přidávám do oblíbených;-)

mekkejla: děkuji;-)

Tuto dobrotu znám od mamky a u nás se jí říká švédský koláč. ;-) Ale na jméně vůbec nesejde - je to výborné, nikterak náročné a báječně vláčné! Zkrátka mňam! Posílám bodíka ;-)

bobzbrd:;-):-)

Tématické fráze:
koláč s tvarohem, suchý tvarohový koláč, peceme s tvarohem, rebarborový koláč s tvarohem, tvaroh, recepty z tvarohu, co s tvarohem, koláče s tvarohem, něco s tvarohem, koláč, top recepty tvarohový koláč, suchá buchta, recepty s tvarohem, suchá buchta s tvarohem, koláč s jahodami a želatinou, koláč s jahodami a tvarohem, koláč z tvarohu, něco dobrého s tvarohem, rebarborová buchta, buchta s jahodami a tvarohem

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krupice, prášek do pečiva, tvaroh, cukr moučkový, mléko, vejce, cukr vanilkový, rozinky, tuk hera, tuk, mouka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu