Suchý koláč s tvarohem

Jana Remkova Kuchařka:

Moučníky , Řezy 76 názorů

542

Suroviny

3 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek krupicového cukru
1 prášek do pečiva
500 g tvarohu
1/2 hrnku moučkového cukru
1/2 hrnku mléka
1 vejce
1 vanilkový cukr
hrst hrozinek
1 hera mírně zmražená v mrazáku.
Recept si zatím oblíbilo 42 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme 3 hrnky polohrubé mouky, 1 sklenku krupicového cukru a 1 prášek do pečiva.

  2. Polovinu suché směsi nasypeme na dobře vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem a lžící klademe tvarohové kupky.

  3. Tvarohová náplň: tvaroh, moučkový cukr, mléko, vejce, vanilkový cukr ušleháme ve šlehači a přidáme hrst hrozinek.

  4. Po naložení tvarohu zasypeme zbytkem sypké směsi.

  5. Nakonec vše postrouháme mírně zmrzlou herou a pečeme do růžova.

Poznámka

Zdroj- Doporučené recepty-paní Věra Zubcová z Náchoda.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 983 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Suchý koláč s tvarohem

  • IVETA IVETA(neregistrovaný)

    tento recept znám,taky jsem ho pekávala je moc dobrý a vláčný

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Simona Skolakova: No, problém je asi v tom, že jsem si zvykla všechno převádět na gramy :-D..

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Jana Remkova: Jani,myslím,že to tam původně bylo dobře;-)50dkg což je 500g.Nikdo celou dobu neměl problém.myslím,že erika se přehlédla a tím se vše zamotalo;-),ale i to se stává,měla jsi to dobře;-):yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    spagetka: Ladi já fakt nevím. Už delší dobu nepeču skoro nic a tohle je recept z roku 2009. Určitě tam není 50 g!! Jak se dívám na fotopostup, řekla bych, že 2 tvarohy to byly. ;-). Takže 500 g :-) Opraveno ;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jani, tak nevím, co tam bylo před tím, zdas to opravila, protože 500 dkg asi néééé;-);-);-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Erika: určitě 500!! Omlouvám se, opravím!!:-Q

    Odpovědět

  • Erika Erika(neregistrovaná)

    50 gramu nebo 500gramu tvarohu? zda se mi to hodně řídké ta hmota.
    :-p

    Odpovědět

  • Dagmar Neuwirthová Dagmar Neuwirthová(neregistrovaný)

    dělám ho už x let,vynikalící.<3:-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    LLenule: Je už to docela dávno, co jsem ho dělala, ale myslím, že jsem použila tvaroh z vaničky :-)

    Odpovědět

  • LLenule LLenule

    Jaký dáváte tvaroh ve vaničce nebo v alobale? Jaký je lepší?

    Odpovědět

  • Irule Irule

    Já ho mám v receptech po mamince jako "Anežku". Dělala jsem ho už mnohokrát, je výbornej a ještě lepší druhý den :-p. Nikdy se mi nesypal :-):-)):-K

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Hrašuľka.Hrašuľka: No, ten koláč se objevuje v mnoha verzích, to je pravda. Dělala jsem i jeden podobný, ale pravda je, že se mi trochu sypal. Tenhle držel formu :-)

    Odpovědět

  • Hrašuľka.Hrašuľka Hrašuľka.Hrašuľka(neregistrovaná)

    Jana Remkova: Prečítala som si to tu všetko a niečo mi to pripomínalo. Dostala som od kamarátky recept, ktorý je veľmi pododbný, ako ten tvoj. Rozdiel je asi takýto: miesto celej hery 100 g masla, ktoré sa ale zapracuje do sypkej časti, teda sa urobí drobenka a z tej sa polovica nasype na vymazaný plech, alebo na pečiaci papier. Na to ide tvaroh, naň akékoľvek drobné ovocie, alebo hrozienka a na to druhá časť drobenky.
    Ostatné suroviny sú totožné, len je tu poznámka, že upečený koláč treba nechať odstáť niekoľko hodín na chladnom mieste.
    Keď si dám dohromady skúsenosti dievčat tu v komentíkoch, tak sa mi to kryje.
    Musím ho už vyskúšať aj ja a potom uvidím.
    Ale to vlastne budem musieť robiť naraz oba :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Inecka: Děkuji :-)

    Odpovědět

  • Inecka Inecka

    Jednoduchý a výýýýborný, za půl hodiny už nebyl :-8:-p:yes::yes:,bodík odkliknutý a přidávám do oblíbených;-)

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo