Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 470 kJ / 112 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,90 g |
| Tuky | 0,78 g |
| Vláknina | 5,85 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 13 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 22,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na kocky narezané jablká dáme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme kávu, škoricu a klinčeky a privedieme k varu.
Krok 2: Varíme pomalým plameňom cca 5 min, aby boli jablká ešte pevné. Ak treba, dochutíme citrónovou šťavou.
Krok 3: Pridáme želírovací cukor a varíme 5 min.
Krok 4: Ihneď zlievame do fľaštičiek, uzavrieme a prevrátime hore dnom do vychladnutia.
Zveřejněno 19. 10. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablková zavařenina s kávou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YNr0
Moje poznámka
Jablková zavařenina s kávou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YNr0
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 21 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno před 23 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodový likér
Jirka55221 před 13 minutami
Vánoční věnec
Stefi.f před 4 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 10 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 13 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 13 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 13 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 13 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 14 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 14 hodinami
Tématické fráze:
presnidavka z jablk,
jablková buchta aááá,
jablka zavařenina,
zavařenina z jablek,
zavarenína jablka,
jablka s pudinkem zavařenina,
jablková marmeláda s kávou,
recepty jablka zavařenina,
želirovací cukr 4:1 použití merunkova marmelada,
tncz nova 7 11 2015,
co z jablk,
blesk 20.10.2015,
mlsoty pana dobroty
Suroviny:
jablko,
voda,
káva instantní,
skořice,
koření hřebíček,
cukr želírovací,
šťáva citronová
Komentáře (30)
Áááá protože se u nás zpravidla jídlo nevyhazuje a jabka ještě nejsou, tak jsem jednu zavařovačku tady tohoto vylepšil nektarinkami a zabalil (trošku poskořicované a notně poořechované) do lineckého těsta a upekl 2 štrúdle přes celý plech. Mančaftu jsem nakukal, že nektarinky byly z Brazílie a mají takovou, jakoby kávovou příchuť
No, nikdo blahem neřičel, ale půlka se toho snědla a zbytek posnídám a posvačím a i k odpolední kávičce mi ještě zbyde...
http://www.toprecepty.cz/recept/1800-visne--v-coko...
http://www.toprecepty.cz/recept/39291-matove-palac...
Mimochodom, som jedna z mála ľudí, čo vôbec nemusia zmrzlinu! Zjem asi dve - tri za rok. Ale manžel ju papá na kilá.