Majonézová hrnkovka
Majolka v této bábovce částečně nahrazuje tuk a částečně vejce. Je kyprá, voňavá a majolka jí dává hezkou nažloutlou barvu. Jako obměnu můžeme místo kakaa část těsta obarvit skořicí, nebo přidat rozinky namočené v rumu nebo citronové šťávě.
Suroviny pro 1 kus
Hrnek = 250 ml
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 342 kJ / 1 994 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 23,70 g |
| Tuky | 98,90 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 778 mg |
| Sodík | 1,05 g |
| Sůl | 2,53 g |
| Sacharidy | 252,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 175 °C. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Krok 2: V míse smícháme mouku s cukrem, vanilkovým cukrem a práškem do pečiva. Přidáme vejce, majonézu, mléko a všechny suroviny smícháme a krátce vyšleháme v těsto.
Krok 3: Část těsta odebereme a obarvíme kakaem.
Část bílého těsta nalejeme na dno bábovkové formy. Na to lžící ukládáme střídavě bílé a tmavé těsto a tím tvoříme mramorování. Krok 4: Vložíme do předehřáté trouby a dáme na cca 40 minut péct. Tento čas je pouze orientační. Krok 5: Upečení vyzkoušíme vpíchnutím špejle (po vytažení z těsta musí zůstat špejle čistá, suchá, bez zbytků těsta).
Část bílého těsta nalejeme na dno bábovkové formy. Na to lžící ukládáme střídavě bílé a tmavé těsto a tím tvoříme mramorování. Krok 4: Vložíme do předehřáté trouby a dáme na cca 40 minut péct. Tento čas je pouze orientační. Krok 5: Upečení vyzkoušíme vpíchnutím špejle (po vytažení z těsta musí zůstat špejle čistá, suchá, bez zbytků těsta).
Zveřejněno 14. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Majonézová hrnkovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E9rv
Moje poznámka
Majonézová hrnkovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E9rv
Nejnovější recepty
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 27 sekundami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 1 hodinou
Hřejivý karamelový Salko likér
Přidáno před 6 hodinami
Tvarohová štóla s citronovou polevou podle Josefa Maršálka
Přidáno před 8 hodinami
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 20 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Paprikový perkelt s vařenými vejci
MilosCz před 1 hodinou
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
jana.kulkova před 2 hodinami
Babiččin vaječný koňak
[email protected] před 3 hodinami
Hovězí polévka - přesnídávková
Jan Nemec před 6 hodinami
Išlské dortíčky
dra.carol před 7 hodinami
Bramborový salát na chlebíčky
JanaEly před 7 hodinami
Ořechy s krémem
h.skrobankova před 14 hodinami
Košíčky Izidor
zvon23 před 17 hodinami
Tématické fráze:
majonézová buchta,
majonézová bábovka,
majolkova babovka,
majolková buchta,
bábovka z Majolky®,
bábovka z majonézy,
recepty majonézová buchta,
majolková bublanina,
majonezová vánočka,
majonézová bublanina,
buchta z majonézy,
majonézová,
babovka s Majolkou®,
majolková vánočka,
buchta z Majolky®,
bublanina z majonézy,
vánočka z majonézy,
bábovka s majonézou,
recepty z majonézy,
vánočka s majonézou
Suroviny:
mouka hladká,
cukr,
vejce,
majonéza,
mléko,
kypřící prášek,
cukr vanilkový,
kakao,
skořice mletá,
rozinky,
tuk,
mouka
Komentáře (17)
Bublanina z majonézy
Recept ještě nebyl hodnocen 4,5Majolka® z těsta na chuť není vůbec znát