Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 597 kJ / 3 250 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,31 g |
Tuky | 93,47 g |
Vláknina | 17,38 g |
Cholesterol | 528 mg |
Sodík | 1,07 g |
Sůl | 2,59 g |
Sacharidy | 512,14 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 19. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Briošky s rozinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3wjA
Moje poznámka
Briošky s rozinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3wjA
Nejnovější recepty
Kosmatice na sladko vhodné i pro diabetiky
Přidáno před 3 hodinami
Párečky v těstíčku
Přidáno před 5 hodinami
Hrášková omáčka s vajíčkem a paloučkovým knedlíkem ( pro diabetiky)
Přidáno před 7 hodinami
Plátky krkovičky dušené v pikantní omáčce
Přidáno před 9 hodinami
Rebarborová bublanina s kokosem
Přidáno před 10 hodinami
Filety ze pstruha s rajčaty
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Játrový sýr podle ČSN
19488 před 2 hodinami
Domácí vlašský salát
Sefiragold před 5 hodinami
Chutný salát z čínského zelí
Sefiragold před 6 hodinami
Chřest (nejen) s vejcem
Eva z HK před 8 hodinami
Salát z pekingského zelí s balkánským sýrem
Eva z HK před 8 hodinami
Špíz s americkými brambory
Vrchotka15 před 8 hodinami
Guadeloupský kuřecí salát
Antonausprag před 9 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ivet88 před 10 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
AnnaP4 před 10 hodinami
Výborné lasagne
Papucel před 11 hodinami
Tématické fráze:
briošky z domácí pekárny,
brioška z domácí pekárny,
briožka,
briošky recept z pekárny,
brioche recept,
máslové briošky,
domácí pekárna recepty,
briošek,
recept na francouzské briošky,
www babicovy dobroty cz,
francouzské briošky,
bryošky,
domácí briošky,
máslová brioška,
briozky recept,
máslová brioche recept,
brioška v domácí pekárně,
francouzská brioška,
brijošky,
brioška domaci pekarna
Suroviny:
mléko,
vejce,
olej,
cukr,
zázvor mletý,
květ muškátový,
sůl,
mouka hladká,
droždí,
rozinky,
vejce,
mléko,
cukr krystal
Komentáře (21)
Pečte ako chcete, nepečte ak nechcete, je to vaše rozhodnutie, niekedy je múdrejšie mlčať.
Poznámka:
Recept je z knihy od Marjie Lambert : Chlieb z domácej pekárne. Je to preklad z angličtiny.
Ďalšie pripomienky adresujte prosím do diskusie. Budeme všetci radi, ak aj vy pridáte výborný recept, zatiaľ tu od vás žiadny nie je.
A nikde netvrdím, že ide o "pravé" briošky, ktoré mimochodom aj vo Francúzsku podliehajú krajovým zvyklostiam a nepečú sa všade rovnako.
A čo je pravé ? Akú sú pravé halušky, pravá sviečková, atď ? Každý ich robí podľa svojich zvyklostí a rodinných tradícií.
Tento recept nie je z mojej hlavy, je z knihy . Vyskúšala som a chutili, je to chuťovo také, aké si pamätám z detstva z pekárne. Možno nie "pravé", ale dobré.
A jen tak pro zajímavost-pravé francouzské brioche se dělají ze dvou druhů těst, které až spojením vytvoří tu pravou briošku.