Hrachový dál s tofu
Alternativní verze čočkového dhalu je tento hrachový s tofu a zakysanou smetanou. Na přípravu je velmi snadný. Žlutý hrách stačí uvařit a poté spojit s restovaným tofu a smetanou. Při servírování můžeme posypat čerstvou jarní cibulkou.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 206 kJ / 527 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,32 g |
Tuky | 37,90 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 68 mg |
Sodík | 80 mg |
Sůl | 0,19 g |
Sacharidy | 11,22 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 5. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrachový dál s tofu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B6pX
Moje poznámka
Hrachový dál s tofu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B6pX
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 5 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 11 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 12 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 15 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 16 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 3 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 3 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 3 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 3 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 3 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 3 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 3 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 4 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 4 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 4 hodinami
Tématické fráze:
hrachový dál,
hrachový dhal,
dál recept,
recept dál,
tofu recepty,
bezmasá jídla recepty,
hrachové kari,
hrachový nákyp,
hrachový koláč,
hrachovka recept,
doba vareni hrach,
doba vaření hrachu,
tofu natural,
bezmase jidlo,
bezmasa,
bezmasá jídla,
hrachova dal,
hrachoý dhal,
hrách příprava,
hrachový palafel
Suroviny:
hrách žlutý,
tofu natural,
smetana zakysaná,
cibule,
olej,
bobkový list,
kmín celý,
saturejka,
koření garam masala,
koření kari,
sůl
Komentáře (9)
Blbist - hrách předem namočíme.
To jako proč? Polený žlutý hrách není nutné namáčet. Dáme do vidy a vaříme.
Nejasnost - bod č. 3, cit. "Potom spolu se zakysanou smetanou vmícháme do uvařeného hrachu, z kterého jsme vylovili bobkový list."
Vmícháme co?