Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 600 kJ / 4 207 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,36 g |
| Tuky | 96,12 g |
| Vláknina | 18,00 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 482 mg |
| Sůl | 1,76 g |
| Sacharidy | 749,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Krátce svaříme vodu, cukr, Heru a trošku soli.
Krok 2: Poté vychladíme. Do ještě teplé směsi přidáme mouku s práškem do pečiva a vejce.
Krok 3: Promícháme v těsto a vylejeme na vymazaný a vysypaný plech. Poklademe řídce ovocem a posypeme žmolenkou.
Krok 4: Pečeme ve středně teplé cca 180°C a předehřáté troubě do růžova. Zkusíme špejlí.
Krok 5: Tento koláč se jen rozplývá, je velice jemný. S čerstvými jahodami je nejlepší. Proč řídce ovocem? Protože kdyby se dalo ovoce nahusto, koláč by se rozpadal, jak je jemný.
Zveřejněno 16. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Božtěšický koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N06K
Moje poznámka
Božtěšický koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N06K
Nejnovější recepty
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 3 hodinami
Hrníčkový perník podle Kamily Nývltové
Přidáno před 4 hodinami
Rychlá snídaňová pohanková kašička s ovocem
Přidáno před 5 hodinami
Dýňový chlebíček
Přidáno před 6 hodinami
Polévka s kurkumou
Přidáno před 14 hodinami
Bulgur s houbami a sušenými rajčaty
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové pečené na cibuli
boxerka69 před 10 minutami
Brokolicová polévka
jiri.petricek76 před 29 minutami
Jablkové hrnkové lívanečky
Ajkalajka před 30 minutami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
janik62 před 58 minutami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Wacor před 58 minutami
Kotlety v cidru s jablky a šalvějí
Ted před 1 hodinou
Pórková polévka
freynka před 1 hodinou
Bábovka "rychlovka & rumovka"
Mettynka před 1 hodinou
Krupicová kaše
Roobass před 1 hodinou
Rychlá frankfurtská polévka
Zdvihal před 1 hodinou
Tématické fráze:
žmolenka z oleje,
žmolenka na koláče recept,
koláč ze žmolenky,
žmolenka z polohrubé mouky,
šalamoun hrnkový koláč,
nejlepší jemný koláč,
moučníky on-line,
buchta fofrník,
koláč šalamoun,
žmolenka na koláč recept,
jak se dělá žmolenka,
z čeho se dělá žmolenka,
recept na žmolenku,
žmolenka na koláč,
žmolenka pro diabetiky,
moučníky recepty,
koláč,
recepty on line y tříbarevný koláč,
žmolenka,
jak nahradit cukr při pečení
Suroviny:
voda,
cukr,
tuk hera,
mouka polohrubá,
sůl,
vejce,
prášek do pečiva,
jahody čerstvé,
mouka polohrubá,
cukr,
olej,
tuk,
mouka
Komentáře (23)
Pajaska
Jani R.,přesně tak,dělá se z toho na co je chuť a co je doma.
Jako náplň mám ale višně a rybíz. Pekla jsem na vymazaném a vysypaném pekáči cca 30 min při 170°C. Je to vynikající, těsto je velice tvárné.
Jen možná pro někoho to na rozměry plechu (vnitřní rozměry) 34x35 cm bude těsto moc nízké, nám to naopak vyhovuje. Je to skvělé, mizí to samo. Páji
nicméně to nevylučuje, že tento je určitě také dobrý