 
		
Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 600 kJ / 4 207 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 77,36 g | 
| Tuky | 96,12 g | 
| Vláknina | 18,00 g | 
| Cholesterol | 518 mg | 
| Sodík | 482 mg | 
| Sůl | 1,76 g | 
| Sacharidy | 749,00 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Krátce svaříme vodu, cukr, Heru a trošku soli.
	Krok 2: Poté vychladíme. Do ještě teplé směsi přidáme mouku s práškem do pečiva a vejce.
	Krok 3: Promícháme v těsto a vylejeme na vymazaný a vysypaný plech. Poklademe řídce ovocem a posypeme žmolenkou.
	Krok 4: Pečeme ve středně teplé cca 180°C a  předehřáté troubě do růžova. Zkusíme špejlí.
	Krok 5: Tento koláč se jen rozplývá, je velice jemný. S čerstvými jahodami je nejlepší. Proč řídce ovocem? Protože kdyby se dalo ovoce nahusto, koláč by se rozpadal, jak je jemný.
Zveřejněno 16. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Božtěšický koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N06K
Moje poznámka
					 
				
Božtěšický koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N06K
Nejnovější recepty
	
			 
	
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 10 hodinami
	
			 
	
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 10 hodinami
	
			 
	
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 12 hodinami
	
			 
	
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno před 13 hodinami
	
			 
	
Krémové těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem
Přidáno před 14 hodinami
	
			 
	
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Jitkazmecka před 33 minutami
	
			 
	
Vepřové karé na špeku dušené v papiňáku
misula29 před 1 hodinou
	
			 
	
Kuře pečené s brambory ve vývaru
Kajkajak před 5 hodinami
	
			 
	
Rychlá celerová polévka
MoniTom před 6 hodinami
	
			 
	
Polévka z uzeného masa
Kajkajak před 7 hodinami
	
			 
	
	
Katův šleh a bramboráčky
scorpioon01 před 7 hodinami
	
			 
	
	
Výborné lasagne
1.Ditouche před 7 hodinami
	
			 
	
Rychlá thajská kari polévka s krevetami
blazeklubos57 před 8 hodinami
	
			 
	
	
			 
	
Obrácená jablková roláda
MarieP před 9 hodinami
						Tématické fráze:
						
							žmolenka z oleje, 
						
						
							žmolenka na koláče recept, 
						
						
							koláč ze žmolenky, 
						
						
							žmolenka z polohrubé mouky, 
						
						
							šalamoun hrnkový koláč, 
						
						
							nejlepší jemný koláč, 
						
						
							moučníky on-line, 
						
						
							buchta fofrník, 
						
						
							koláč šalamoun, 
						
						
							žmolenka na koláč recept, 
						
						
							jak se dělá žmolenka, 
						
						
							z čeho se dělá žmolenka, 
						
						
							recept na žmolenku, 
						
						
							žmolenka na koláč, 
						
						
							žmolenka pro diabetiky, 
						
						
							moučníky recepty, 
						
						
							koláč, 
						
						
							recepty on line y tříbarevný koláč, 
						
						
							žmolenka, 
						
						
							jak nahradit cukr při pečení
						
					
						Suroviny:
						
							voda, 
						
						
							cukr, 
						
						
							tuk hera, 
						
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							sůl, 
						
						
							vejce, 
						
						
							prášek do pečiva, 
						
						
							jahody čerstvé, 
						
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							cukr, 
						
						
							olej, 
						
						
							tuk, 
						
						
							mouka
						
					
 
	 
 
 
 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
	 
 
 
 
 
	
Komentáře (23)
Pajaska
Jani R.,přesně tak,dělá se z toho na co je chuť a co je doma.
Jako náplň mám ale višně a rybíz. Pekla jsem na vymazaném a vysypaném pekáči cca 30 min při 170°C. Je to vynikající, těsto je velice tvárné.
Jen možná pro někoho to na rozměry plechu (vnitřní rozměry) 34x35 cm bude těsto moc nízké, nám to naopak vyhovuje. Je to skvělé, mizí to samo. Páji
nicméně to nevylučuje, že tento je určitě také dobrý