Knedlíky pro svobodné pány
Máte rádi knedlíky, ale nemáte čas ani chuť na zdlouhavou přípravu tradičních bramborových nebo houskových? Zkuste tyto knedlíky z brambor a rohlíků, které jsou tak jednoduché, že je zvládnou i svobodní pánové.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 762 kJ / 182 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,30 g |
Tuky | 1,13 g |
Vláknina | 3,25 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 315 mg |
Sůl | 0,75 g |
Sacharidy | 36,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bramboru oloupeme, nastrouháme.
Krok 2: Tvrdý rohlík také nastrouháme, spojíme s bramborou, mírně osolíme a zpracujeme těsto.
Krok 3: Z těsta tvarujeme knedlíčky o velikosti vlašského ořechu a vkládáme do vroucí osolené vody. Když vyplavou, jsou hotové.
Krok 4: K vyškvařenému špeku přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a osmahneme ji dosklovita. Pokud chceme, můžeme přidat i klobásku.
Zveřejněno 29. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Knedlíky pro svobodné pány
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/98Ox
Moje poznámka
Knedlíky pro svobodné pány
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/98Ox
Nejnovější recepty
Barevná směs s těstovinami
Přidáno před 9 hodinami
Nepečené tartaletky s ostružinovou marmeládou
Přidáno před 13 hodinami
Karamelové řezy s pudinkem a krémem z tvarohu
Přidáno před 14 hodinami
Plněné cuketové květy
Přidáno před 14 hodinami
Pizza košíčky
Přidáno před 20 hodinami
Švestková povidla s kořením
Přidáno 22. 8. 2025 21:02:48
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gratinovaná cuketa s brambory
Lenny1987 před 43 minutami
Slovenská hrstková polévka
limosek před 1 hodinou
Hovězí po burgundsku - Boeuf Bourguignonne podle Julii Child
Lahvacek před 2 hodinami
Tvarohový koláč s ostružinami
LidaMD před 4 hodinami
Ořechové kostky s karamelovým krémem
Danna před 9 hodinami
Salám v sýrovém těstíčku
Mummy46 před 10 hodinami
Tvarohové řezy - hrnečkové
Vytvarnik před 12 hodinami
Jablečné koláče
Merylas před 13 hodinami
Aljašská treska s koprovou omáčkou
ZboSy před 13 hodinami
Vaječný salát s řapíkatým celerem
ZboSy před 13 hodinami
Tématické fráze:
knedlíky,
knedliky z rohliku a brambor,
kolik váží rohlík,
drbáky recept,
tvrdý knedlík,
knedlíky recepty,
knedlik,
chlupaté knedlíky recept,
knedliky z brambor a rohliku,
recepty knedliky,
rohlíky recept,
jak dlouho vařit chlupaté knedlíky,
knedlík 1 brambor 1 rohlík,
knedlíčky svobodného pána,
knedlík z rohlíku a brambor,
knedliky z tvrdych rohliku,
recept rohlík a brambor,
bosaky recept,
recepty z tvrdých rohlíků,
bramborové knedlíky pro svobodné
Suroviny:
rohlík,
brambory,
cibule,
slanina,
klobása
Komentáře (73)
V každé druhé "kuchařce" stojí, že než suchá strouhanka na SMAŽENÍ, tak je lepší strouhanka ze starších neúplně suchých rohlíků.
No, kdo mlel či mixoval nevysušené rohlíky, tak ví své
Dříve jsem naschvál nechával bílé pečivo na strouhanku, ale teď ji zpravidla kupuju a už ve vůni je rozdíl podle různých producentů (pekáren)
Jenom malý detail - "spracujeme" :)