Sádlo a škvarky v pomalém hrnci
Úžasná vůně a chuť čerstvého sádla nám vždy dala zapomenout na varování, že je sádlo nezdravé. Je sice velmi kalorické, ale dnes již odborníci tvrdí, že při mazání na chleba je zdravější než máslo.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 56 421 kJ / 13 485 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,00 g |
Tuky | 1 485,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,35 g |
Sodík | 30 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Syrové sádlo nakrájíme na kostičky o velikosti cca 3 cm, dáme do pomalého hrnce, zalijeme trochou vody, mírně osolíme a zapneme na stupeň 2.
Krok 2: Toto množství sádla “pomalíme“ 6 hodin, v druhém poločase můžeme několikrát promíchat.
Krok 3: Poté sádlo dosolíme, slijeme přes cedník a škvarky necháme trochu vykapat.
Krok 4: Sádlo slijeme do sklenic a uzavřeme víčkem, ale dále ho jiz nezavařujeme.
Krok 5: Můžeme ho také uchovávat v keramických nádobách k tomu určených. Sádláky se vyrábějí již od 1 litru objemu.
Zveřejněno 19. 4. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sádlo a škvarky v pomalém hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wznn
Moje poznámka
Sádlo a škvarky v pomalém hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wznn
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 2 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 17 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 17 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 17 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 17 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 1 hodinou
Kedlubnové zelí
Merylas před 3 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 3 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 19 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 19 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 21 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 23 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 23 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 23 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis 15. 6. 2025 10:50
Tématické fráze:
rozpouštění sádla,
hrnec na škvaření sádla,
škvaření sádla s mlékem,
škvarky z pomalého hrnce,
škvaření sadla,
sadlo z pomaleho hrnce,
škvaření syrového sádla,
hrnec na sadlo,
jak škvařit sádlo,
rozpouštění sádla v troubě,
recept na škvaření sádla,
pomalý hrnec zkušenosti,
vepřové sádlo v pomalém hrnci,
škvaření sádla recept,
rozpouštění vepřového sádla,
sádlo v ph,
skvareni sadla v ph,
mleko do sadla,
rozpousteni syroveho sadla,
jak švařit sadlo
Komentáře (50)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
V DP jsem to udělala jednou a zničila jsem si ji
Jinak: dala jsem tam celý kmín, osolila. Vodu jsem nedávala, ale v závěru dle svého zvyku stříkla krapítek mléka.
Pomalila jsem jen 5 hodin, asi proto, že jsem měla méně sádla než ty - 700 g
No a přece nebudu vymývat nádobu po takovéto dobrotě, upomalím na zbytcích sádla kousek masíčka, nejspíš plecko
Děkuju za nápad