Formanské řízečky

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 40 minut 2 porce Vepřové maso 19 názorů

Suroviny

4 malé řízky z vepřové kýty-nebo z jiné části, kterou máte rádi
1 větší cibule
několik střiků worcesteru
sterilované kapie
plnotučná hořčice dle potřeby a chuti
150 ml vývaru
kousek másla
olej
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Řízečky mají být malé, vyšší, jen mírně naklepané a na 1 porci se dávají 2 řízečky. Po naklepání je osolíme, opepříme, potřeme z obou stran hořčicí a na horkém oleji na pánvi prudce opečeme z obou stran a řízečky vyndáme.

  2. Na výpeku osmažíme cibuli nadrobno nakrájenou, přidáme na zjemnění máslo, zasypeme malým množstvím mouky, necháme jí orestovat a pak zalijeme vývarem, dát worchester, kapii, dosolíme, dochutíme.

  3. Maso vrátíme a povaříme, aby bylo maso teplé. Při servírování dáme na talíř 2 řízečky a sosem/omáčkou přelijeme.

Poznámka

Recept mi dal kdysi kamarád a teď jsem na něj natrefila.

Podávala jsem s kroketami, ale jde k tomu ledacos-rýže, těstoviny, špecle ap.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 816 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Formanské řízečky

Předchozí 1 2

Tématické fráze: formanský vepřový řízek formanské vepřové řízečky formanské řízky řízečky formanské špecle malé rizecky formanské halušky formanský kuřecí řízek čertovské řízečky malé vepřové řízečky formanský kotlet formanské těstoviny řízečky recept formanské maso formansky vepřový řízek recept formanský řízek, formanské vepř.řízečky formanske halusky recept farmanske řizečky formanske maso recepty

Zapomněl/a jsem heslo