Postup přípravy
Krok 1: Listové těsto rozválíme, posypeme cukrem a zaválíme ho citlivě do těsta. Otočíme a totéž uděláme na druhé straně.
Krok 2: Naznačíme si střed a od obou konců těsto složíme směrem ke středu. Dáme ztuhnout do chladna, pak ostrým nožem nakrájíme asi 1 cm široké dílky, které řeznou plochou pokládáme na plech vyložený papírem nebo fólií na pečení.
Krok 3: Pečeme při teplotě 220 °C, u kakaového těsta bedlivěji hlídáme, abychom listy nespálili.
Krok 4: Vychladlé můžeme po dvou spojit ušlehanou šlehačkou. Jíme hned čerstvé.
Zveřejněno 12. 2. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Palmiers - Palmové listy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KyO8
Moje poznámka
Palmiers - Palmové listy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KyO8
Nejnovější recepty
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 1 hodinou
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 19 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 20 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený chřest
Leren před 41 minutami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 49 minutami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 1 hodinou
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 1 hodinou
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 1 hodinou
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 1 hodinou
Veselý kuřecí plátek
Leren před 2 hodinami
Kuřecí nudličky se žampiony
Leren před 2 hodinami
Majonézové kuřecí nudličky
Leren před 2 hodinami
Tématické fráze:
palmiers z listoveho testa,
palmový list z listového těsta,
palmové listy z listového těsta,
palmové listy pečení,
palmove listy slane recept,
palmieres z listového těsta,
palmové listy recepi,
palm z listového těsta,
palmový list pečivo,
recept palm listove testo,
pečivo palmový list,
listy palmoveho cukru
Suroviny:
těsto listové,
cukr krystal,
šlehačka
Komentáře (18)
http://madeincooking.canalblog.com/archives/2012/0...
http://patisnet.fr/Recettes/fr/Palmier.php
zizala: Nic nepredelavej
To, nač jste hodil očko, je balíček hotového listového těsta před použitím, složeného na čtvrtiny
Jj, hodilo jsem očko na odkaz a pochopilo jsem...
Původně mi přišlo, že z vyváleného plátu těsta je toto od protějších stran ke středu stočené, smotané, srolované, svinuté, zavinuté, zarolované, podobně jako se tvoří šneci...
Možná je na to nějaký fííígl, ale ten neznám
No, mi to spíše přijde jako stočené, smotané, srolované, svinuté, zavinuté, zarolované...